Élet, Párkapcsolat, Szex tippek

A tökéletes hálószoba: otthonos, ahol a szex is jó

5+1 tipp a tökéletes hálószoba berendezéséhez

Ha már untat az olvasás, és az egész házat kitakarítottad,  itt az ideje, hogy harmonikus hálószobát varázsolj otthonodba, mely pozitív hatással lehet a szexuális életedre is. Változtassuk át a berendezését, dekorációját és frissítsük fel azt a helységet, ami az egyik legfontosabb otthonunkban – elvégre napi 6-10 órát töltünk benne. Ez a pihenés és a kikapcsolódás helye – és a szexé is! Sajnos gyakran elhanyagoljuk, és gyorsan raktárhelységgé válik, mivel ez nem olyan “nyilvános” hely, mint a nappali vagy a konyha. Összeszedtünk nektek néhány tippet és ötletet, hogy hogyan kezdjetek neki!

A tökéletes hálószoba: otthonos, kényelmes a pihentető alváshoz, és meghitt a szexhez

1. A hálószoba nem sufni

Ahhoz, hogy kipihenten ébredj, nem elég nyolc órát aludni, az alvás minősége is fontos. Annak érdekében, hogy ez működjön, a munkával kapcsolatos minden eshetőséget el kell távolítani, persze ha lehetséges. Ez egyaránt igaz az íróasztalra, a fitneszfelszerelésere, a szennyeskosárra és a vasalódeszkára is. Ezek a dolgok azt sugallják, hogy tennünk kell valamit, és megnehezíti a “kikapcsolódást” mielőtt elalszunk, de még a szexre való ráhangolódást is. Szóval: ki velük!

Ha helyhiány miatt nem lehetséges a dolgozósarkot és a hálószobát elválasztani, akkor segítségünkre lehet egy praktikus térelválasztó. Egy paraván például nemcsak remek ruhatároló, hanem a csábítás eszköze is lehet.
A porszívót állíthatjuk az ajtó mögé, az apró tárgyakat pedig tegyük szép tárolódobozokba. Így könnyen varázsolhatjuk hálószobánkat a pihenés óázisává, amelyet soha nem akarsz majd elhagyni.

Tedd és ne tedd a hálószobában

❤️ Pasztell tónusok és földes árnyalatok, például: barna, szürke, olívazöld és krém
❤️ Természetes anyagok, mint például: lenvászon, pamut, bőr, valódi fa, parafa és rattan
❤️ Kényelmes és takaros megjelenésű ágytakaró
❤️ Okos tárolás dobozokban, kosarakban és rekeszekben
❤️ Dekor tárgyak például vázák, és gyertyák végtelen mennyiségben

? Élénk színek, intenzív vörös és neonfények
? Tévé
? Túl sok elektromos készülék
? Látszódó dolgozósarok
? Hideg, csupasz, szőnyeg nélküli padló
? Erős és mesterséges illatok

2. Optimális hőmérséklet és páratartalom

Nem szabad túl hidegnek vagy túl melegnek lennie a hálószobában. A szakértők 16 ° C és 18 ° C közötti szobahőmérsékletet javasolják. Elsőre kicsit hidegnek tűnhet, de több kutatás is bizonyítja, hogy körülbelül ezen a hőfokon történő alvás a legpihentetőbb. Melegben a vérerek kitágulnak, és elősegíti a pénisz  vérellátását. By the way: sok ember számára a meleg zokni nem csupán hóbort, hanem segít a szex közben felforrósítani a hangulatot. Hideg lábakkal aktiválódik az agyunk azon része, amely a félelemért és a veszélyért felelős. Ez abszolút vágy gyilkos! Ha meleg a lábad, sokkal jobban fogsz tudni aludni és gyorsabban érheted el az orgazmust.

Ha túl alacsony a páratartalom – különösen télen – a légutak gyorsan kiszáradnak, és reggel gyakran szájszárazsággal ébredünk. A hálószoba optimális páratartalma 40 és 60% között van. A párásítása könnyen megoldható: telepítsünk növényeket, használjunk hagyományos vagy elektromos párologtatót, illetve párásító készüléket vagy lefekvés előtt szellőztessük kb. 10 percig. Ha nem túl hangos vagy hideg, akkor ajánlott nyitott ablak mellett aludni. 

3. Az ágy

Az ágy minden hálószoba középpontjában áll. Az életünk egyharmadát ott töltjük, és továbbra is ez a legnépszerűbb hely a szeretkezéshez. Az már ízlés kérdése, hogy egy csodásan kárpitozott-, egy modern rugós “boxspring”- , vagy egy különleges vízágyat választunk. Egy a lényeg, legyen kényelmes, megfelelő méretű és jól megközelíthető.

Melyik falhoz tedd az ágyat?

Az ágy fejtámlája mindig fal mellett legyen, mert ez biztonságérzetet ad, így könnyebben elalszol. Nem szabad azonban ugyanahhoz a falhoz tolni, amelyiken az ajtó nyílik. Az ágy helyes tájolása szerint a fejtámlának az ajtóval szemben lévő falnál kell elhelyezkednie, de lehetőleg ne teljesen az ajtóval szemben. 

Az ágyneműt legalább havonta egyszer vagy kétszer érdemes áthúzni. Mosása 60 ° C-on ajánlott, mert ezen a hőfokon már biztosan elpusztulnak a baktérium és atkák.
Az édes álom garantált az ágyneműre és testre permetehezető  sprayjel. Fedezd fel elbűvölő Cseresznye-lótusz vagy Borostyán-menta illatkombinációt, mely ellazít, felpezsdíti az érzékeket, s jó kedvre derít.

A méret a lényeg…

… legalábbis ami az ágyat illeti. A bútoripari standard szerint az ágyak hosszmérete 2 méter. Viszont ha nagyon magas vagy alacsony vagy, akkor neked nem jó a standard méretű ágy.
Az általános szabály: egy személy esetén ágyunk hossza legalább 15, ideális esetben 20 cm-rel több kell legyen, mint a magasságunk. Szélesség tekintetében az ideális ágyszélesség 90 cm.
A franciaágy két személy számára alkalmas fekhely. Mérete minimum 1,20 m, viszont ha időnként a gyerek köztetek alszik, vagy a háziállat is felugrik, ajánlatos az 1,80 m-es ágyat választani.
Ha dupla ágy ideális számotokra, akkor ajánlott  a matracot külön választani, különösen, ha más a testfelépítésed a partnereddel. A matracok közötti “részt” egy nagy matracvédővel vagy akár feszesebb lepedővel is összesimíthatjuk vagy beszerezhetünk az egyenlőtlenség kompenzálására  szolgáló matracéket.  Az ágy felületén kívül az ágy magassága is nagyon fontos. A kényelmes magasság 50 és 60 cm között van – így fel-és leszállni is könnyű. Válassz megfelelő ágyat!

Bármelyik változat mellett döntünk, hagyjunk elegendő, közleke­désre alkalmas helyet mindkét oldalon és az ágy végé­nél; 90-100 cm erre a célra már elegendő. Válassz úgy ágyat, hogy ezt vedd figyelembe, vagy pedig kénytelen leszel az ágy egyik oldalát a falhoz tolni.

A tökéletes ágykeret

  • Semmilyen körülmények között nem szabad nyikorognia.
  • Ne mozogjon, és rendesen tartsa a helyén a matracot.
  • Lehetőleg környezetbarát, bio-anyagokból készüljönk, mely garantálja hogy nem jelent veszélyt családod és környezeted egészségére.

A tökéletes matrac

  • Megfelelően követi a test vonalát, alátámasztja a csípőt és a vállakat. Így az izmunk alvás közben nem feszül, hanem pihen.
  • A kiálló testrészeknél a nyomást jól elosztja, hogy a vérkeringés ezeken a helyeken zavartalan maradhasson.
  • A testsúlynak megfelelő keménységűt válasszunk (minél nehezebb az ember, annál nagyobb keménységű matrac szükséges)
  • Az éjszakai izzadás során akár 1/2 liter folyadékot is veszítünk, ezért használj lélegző rétegű huzatot.
  • Érdemes legfeljebb 7-8 év után lecserélni.

4. Romantikus fények és árnyékok

A fény elengedhetetlen a hangulatos légkörhöz. Ideális több fényforrás, például az éjjeli szekrényere mehet egy tompított fényerejű asztali lámpa, a sarokba pedig egy meleg fényű állólámpa. Jó megoldás lehet a rejtett világítás is. Gyönyörű látvány, ahogy a bőr selyemfényben pompázik. 
A szoba közepére belógatott csillár helyett, válasszunk olyan mennyezeti lámpát  aminek szabályozható a fény ereje. A lámpatesteket mindig úgy kell elhelyezni, hogy azok fénye ne világítson az ágyon fekvők szemébe.

A teljes megvilágítás nem teremt kellemes légkört a szeretkezéshez, annál inkább azonban a félhomály vagy a teljes sötétség. A hangulatfény, és a gyertyák különlegesen romantikus hangulatot kölcsönöznek az éjszakának. Míg utóbbi felerősíti az érzékeket, és elősegíti az egymásra való koncentrálást, az előbbi a szenvedélyt vonzza be.
Válassz egy masszázs és illatosító gyertyát és kényeztesd kedvesed egy erotikus masszázzsal!
(Ügyelj rá, hogy az égő gyertyát biztonságosan, függönytől és egyéb gyúlékony anyagoktól megfelelő távolságra helyezd, és soha ne hagyd felügyelet nélkül.).

5. Növények a hálószobában – igen vagy nem?

Sokan gondolják, hogy a hálószobában nem szabad tartani semmilyen növényt. Annak ellenére, hogy oxigént bocsátanak ki, állítólag éjjel elnyelik azt. Hogy is van ez? A növények, a napfény energiáját felhasználva fotoszintetizálnak, melynek során szén-dioxidot vesznek fel a levegőből, és oxigént bocsátanak ki. Éjszaka fény hiányában a növény nem fotoszintetizál, hanem átvitt értelemben lélegzik, vagyis oxigént használ fel, és szén-dioxidot bocsát ki. Emiatt terjedt el a nézet, miszerint a hálószobában nem szabad növényeket tartani. Ez a mennyiség azonban olyan jelentéktelen, hogy semmiféle káros hatása nincs!

A vitorlavirág, a borostyán, vagy az Aloe Vera légtisztító hatású, ugyanis megszűri a levegőben lévő szennyezőanyagokat. Viszont kerülni kell a virágzó, erősen illatos növényeket, mert nem feltétlenül hat jól az emberi szervezetre és akadályozhatja a nyugodt alvást.

És mi van a cserepes növény földjével? A mikroorganizmusok egész nap hullámozva vannak jelen a levegőben, és nem károsítják az ember egészségét. A földben hemzsegő penész is gyakran csak a túlöntözés eredménye. A megfelelő öntözésen kívül még arra figyelj, hogy mérgező, allergizáló növényeket ne tarts a hálóban, mint ahogyan olyanokat se, melyeket esetleg nem természetes szerekkel kezeltél.

5+1. Tükör a hálószobában

Sokak gondolnak a tükör előtti szexre, viszont legtöbben a fantázia világába száműzik.
Tény, hogy a hálószobában elhelyezett tükör több szempontból is kedvezőtlen. A Feng Suhi például, egyáltalán nem helyez tükröt a hálószobába, a tükör ugyanis nagy hatással van a csí (éltető energia) áramlására. A térrendezés tudománya szerint a hálóban elhelyezett tükör felébreszti az energiákat és álmatlanságot okoz, tulajdon tükörképünk látványa pedig azt sugallja, hogy a kapcsolatban van egy harmadik szereplő is, ami a féltékenység érzését erősíti. 

Szerintünk azonban a tükör maga a lehetőségek tárháza, hisz az általa nyújtott vizuális ingerek megfűszerezhetik a szexuális életet.
De csak akkor, ha mindkét fél egészséges testképpel bír, megfelelő az önbecsülése, és hajlandó az újításokra, mert ellenkező esetben a gátlások megölhetik a harmonikus együttlétet.

Ha kipróbálnátok ezt a vizuális faktort, akkor így használjátok ki a tükröt szex közben:

Kutyapóz: ha szeretnél a párod szemébe nézni ebben a pózban, akkor segítségedre lehet egy ágy elé elhelyezett tükör. Ha ez nem lobbantja fel bennetek a lángot, akkor semmi.

Lovaglópóz: Az ágy háttámlájánál (vagy a plafonon) elhelyezett tükör szuper kilátást biztosít arra az esetre, ha te vagy felül.

Előjáték: a szekrényeden lévő tükör nemcsak a reggeli ruhapróbálgatás közben lehet hasznos. Lassan vetkőzzetek le és közben néha pillantsatok a tükörbe. Így már egymás látványától is az egekbe szökik a libidótok.

Sztriptíz: a tükör tökéletes kelléke lehet egy szexi öltáncnak is. Ültesd egy székre, tegyél elé egy tükröt, te pedig állj be közéjük. Így még jobban megcsodálhatja minden porcikád.

Orális szex: állítsd a pasid egy nagy tükör elé oldalról, te pedig térdelj le és kényeztesd. Mindkettőtöket feltüzel majd a tükörben látott kép látványa.

Az illatok hatnak a közérzetünkre, de a hálószobában lévő túl erős virágillat akár fejfájást is okozhat. A finom, egyedi illatú L’essence De Budoir erotikus parfümöt permetehzeted bárhova: a párnára, ágyneműre, fehérneműre és a bőrödre is. Hagyd magad elcsábítani az édes rózsa, és az egzotikus fűszerek afrodiziákum hatású illatkompizíciójával. Próbáld ki, és érezd vonzó erejét!