Élet

Csillámpor kapszula és vaginagőzölés – Káros trendek

A fura trendek tényleg működnek?

Szexinek lenni elvárás. A közösségi média folyamatosan emlékeztet arra, hogy a szépség a legfontosabb, nem megfelelő a külsőnk, és valami nincs rendben velünk (vagy a vaginánkkal). Túl könnyű manapság problémát gyártani, és a szépségipar rögvest kínál valamilyen megoldást a gondunkra, amelyek létezéséről addig nem is tudtak. A fura, egymást követő, gyorsan változó trendek, jól példázzák ezt a mechanizmust. 

Mi az a csillámpor kapszula?

A beauty őrültek szerint nem elég, ha csak az arcodat és a dekoltázsodat turbózod fel egy kis csillámmal. A csillámpor kapszula egy, a vaginába felhelyezhető, csillámporral és ízesítőkkel megtöltött kapszula, amely a gyártó szerint csillogással és édes ízzel teheti vonzóbbá a vaginát. A végeredmény állítólag olyan külsőt, ízt és tapintást kölcsönöz, amilyennek minden vaginának lennie kell. 

Miért nem jó ötlet?

Az idegen anyagok felboríthatják a hüvelyben élő baktériumok egyensúlyát, a normál hüvelyi flórát, és gombás megbetegedéseket, durva gyulladásokat és más kellemetlenségeket okozhatnak. A kapszulában található cukor és csillámpor felsértheti a vagina falát, irritáló és fájdalmas sérüléseket okozva, amiktől nemhogy jobb, de inkább elviselhetetlenebb lesz a szex. A nőgyógyászok egyértelműen ostobaságnak tartják a vagina csillámporozás ötletét. 

Ezeket biztonsággal helyezheted a hüvelyedbe

De ezeken túl semmit! Ne feledd: nagyon komoly fertőzéseket és sérüléseket okozhatsz magadnak.

Happy Banana következtetés

Mindenkinek van egy egyedi illata, ami teljesen normális. A média hatására mégis sok lány és felnőtt nő is aggódik amiatt, hogy milyen az illata, és hogy fog-e ízleni amikor valaki orálisan kielégíti őket. A vagina illatát rengeteg dolog befolyásolhatja. Ilyenek például a testben végbemenő hormonális változások, az étkezési szokások. A rendszeres tisztálkodás, és az egészség megőrzésén kívül, viszont semmi mást nem kell tenned a “normális” illat és íz érdekében. Ha kiszeretnétek próbálni az orális szexet, akkor meg kell szokni, és ismerni a párotok testét! Ha működik a kémia, akkor jól fogtok reagálni egymásra!

Ha új ízeket szeretnél az együttlétekbe vinni, akkor az unikornisklitorisz helyett, próbáljatok ki egy ízesített síkosítót. A Waterglide ízesített síkosítói különböző gyümölcsös ízekben – cseresznye, görögdinnye, eper, vanília, csokoládé – kaphatóak. Óvszerbarát termékek és az óvszer külső részére is kenhetünk belőlük. Vegán, színezékmentes, vízben oldódó, és könnyen lemosható.

Minden, amit a vaginagőzölésről tudni akartál

Mi az a vaginagőzölés?

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a vaginagőzölés, ami abból áll, hogy forró vízbe kevert gyógynövények fölött ülnek. Néhány kozmetikai szalonban és gyógyfürdőben megjelentek az ehhez hasonló intim kezelések. A trend Gwenth Paltrow “Grop” márkájának köszönhető, idén pedig az egyik reality műsor főszereplői estek át vaginagőzölésen. Hívei szerint számos jótékony hatással bír, például méregteleníti, összehúzza, felfrissíti, és segíti a szülés utáni regenerálódást.

Hogyan működik?

A vaginagőzölés megszólalásig hasonlít egy közönséges tea elkészítésére, azzal az apró különbséggel, hogy a forrást követően nem szűrik le a nedűt, hanem a gyógyfüvekkel gőzölgő lábos fölé ülnek vagy guggolnak, és hagyják, hogy a meleg gőz bejárja a vagina ösvényeit. Az a legideálisabb, ha van otthon egy kifejezetten vaginagőzöléshez használt speciális szék, olyan, amelynek éppen egy vaginányi luk van a közepén.

A legnépszerűbb gyógyfüvek és jótékony hatásaik

  • Rozmaring: stimulálja a vérkeringést
  • Kakukkfű: fertőtlenítő hatású
  • Levendula: görcsoldó és nyugtató
  • Körömvirág: Gyulladásgátló

Ősi gyakorlat

A gyógynövényes gőz felett történő guggolásnak a világ több területén vannak évszázados hagyományai, Afrikától a Távol-Keletig. A chai-yok módszert más néven Yoni-gőzölésnek is nevezik.
Koreában például fekete- és fehér ürmöt használtak, és azt tartották, hogy a gőzölés méregtelenít, illetve karbantartja a női hormonháztartást.

Milyen kockázatokkal jár, érdemes-e ezt a trendet kipróbálni?

Szakértők szerint veszélyes lehet, és nincs tudományos orvosi bizonyíték arra, hogy igaz, amit állítanak, miszerint csökkentheti a menstruációs fájdalmakat vagy segít a fogamzásban. Viszont árthat a vaginában lévő hasznos baktériumnak, felborítva a természetes egyensúlyt vagy megégethet a forró gőz.
Pozitív hatása a nőgyógyászok szerint maximum annyi, hogy kellemes érzést nyújt.

 

De akkor hogyan kell tisztítani a vaginát?

Felejtsd el a detoxikáló gőzölést, az illatos intim mosakodókat, sőt igazából az összes ezzel kapcsolatos terméket… Normál esetben, egészséges hüvelyflóra esetén bőven elég a tiszta víz a mosakodáshoz. A hüvely öntisztító, a mesterséges anyagok többet ártanak, mint használnak.

Hogyan tartsuk karban a vaginát?

A gátizomzat erősítése és edzése fontos lehet a vizelettartás, valamint a hüvely egészséges állapotának megőrzése szempontjából. Rendszeres tréningezése a hálószobában is előnyökkel jár: intenzívebb, hosszabb orgazmus, magasabb érzékenységi küszöbb, valamint a vérkeringés fokozódása miatt erőteljesebb libidó.

Ha készen állsz, hogy egészségesebb és “fiatalosabb” gátizomzatod legyen, rendeld meg a gátizom-erősítést segítő Gésagolyó szettet a webshopunkból!

Ha valami újabb trendről hallasz, emlékezz rá, hogy a szépségipar több ezer hasznavehetetlen, az egészségre káros termékkel veri át a világot! A Happy Banana ezért nem árul pénisznagyobbító krémet, hüvelyszűkítő gélt vagy fenék kerekítő kencét. Tarts velünk, hogy közösen írjuk át Magyarországon az erotikus iparág jövőjét!

Forrás: www.healthline.com/health/womens-health/vaginal-steaming

Kiemelt képek:
Shutterstock
Unsplash

További bejegyzések