Szex tippek

Hogyan válasszunk gésagolyót?

A gésagolyók nem a modern kor találmányai, hiszen Japánban már évszázadok óta használatosak. Manapság egyre népszerűbb eszköz a medencefenék-izomzat erősítéséhez. Nemcsak az egészségünkre, hanem a szexuális életünkre is jótékony hatást gyakorol, feltéve, ha tudjuk, hogyan kell őket használni. Részletes útmutatónkból most megtudhatod hogyan működnek pontosan és, hogy hogyan válasszunk gésagolyót, mely hatékonyan edzi a gátizomzatot. Gyakorlásra fel!

Milyen a gyenge medencefenék izomzat?

A medencefenék egy olyan izmokból és kötőszövetből álló réteg, ami a szeméremcsont és a farokcsont között feszül ki, és kétoldalt a medencecsonton rögzül. Ez a réteg támasztja főként alá a kismedencei szerveket. A medencefenék izomzat segíti a húgycső és a végbél zárói izomzatát is a záró funkcióban, még akkor is, ha valami nehéz dolgot emelünk fel. Még a köhögés és tüsszentés is komoly terhet ró a gát izomzatára. A medencefenék gyengeség a vizelettartási problémákhoz, hüvelyfali gyengeséghez vagy méhsüllyedéshez vezethet.

A medencefenék gyengeségének sokféle oka lehet, a leggyakoribb ok a hüvelyi szülés. Gyengülhet azonban az életkorral, a menopauza idején bekövetkezett hormonális változások miatt, az állandó emelgetéssel járó fizikai munkától, de az egészségtelen életmód is hozzájárulhat. 

Célzott megerősítése ezért nemcsak a terhesség után, hanem megelőzés céljából a kor előrehaladtával is ajánlott végezni. A gésagolyók egyszerű, olcsó és hatékony eszközök a medencefenéki izomzat napi rendszerességű tornájához. Könnyen beszerezhetők, és érzékelhető eredményre nagyon hamar számíthatsz.

Hogyan használd a gésagolyókat a medencefenék izomzat erősítéséhez?

A gésagolyókat sokféle néven ismerik: beszélhetünk hüvelysúlyokról, kéjgolyókról, kegel trénerekről és egyéb hüvelybe helyezhető erősítő kellékekről, okos eszközökről. A klasszikus gésagolyók két vagy egy golyócskából állnak. A gömbök akár szabadon mozgó rezgő fémmaggal is rendelkezhetnek. Rugalmas kihúzózsinórral vannak ellátva, az egyszerű eltávolítás érdekében. Leginkább testbarát, kíméletes, hipoallergén (orvosi szilikon) anyagból készülnek. Azonban anyaguk, a gömbök száma, súlya, alakja és mérete is változhat.

1. lépés: Egy kis síkosító megkönnyíti az eszköz behelyezést. A szilikonból készült gésagolyóknál, ügyelj, hogy csak vízbázisú síkosítóval használd. A szilikon alapú gélek károsíthatják az orvosi szilikont, ezért csak üvegből, fémből vagy kristályból készült eszközökhöz ajánlott.

A Happy Banana Waterglide vegán vízbázisú síkosító gélje különösen gyengéd a bőrhöz, mivel fenntartja az intim egyensúlyt. Kíméletes formulájának köszönhetően biztonságosan használható gésagolyókkal vagy más szilikonból készült erotikus játékokkal.

2. lépés: Keress egy számodra nyugodt körülményeket biztosító helyet és vegyél fel kényelmes testhelyzetet. Miután finoman a hüvelyedbe helyezted (hasonlóan a tamponhoz), nyugalmi állapotban nem vagy alig érezhetőek. A gésagolyó bármikor biztonságosan eltávolítható a rugalmas kihúzózsinórnak köszönhetően.

Clea'n'safe - Szexjáték fertőtlenítő 200 ml

Minden használat után alaposan tisztítsd meg kímélő szappanos vízzel, majd szárítsd meg.  A fertőtlenítéshez speciális fertőtlenítő is alkalmazható. Tároláshoz használj vászonzsákot a szennyeződések elkerülése érdekében. Az orvosi szilikonon nem tapadnak meg a kórokozók, így kifőzni  nem szükséges, a mikrós fertőtlenítés pedig tilos.

3. lépés: Feszítsd meg a gátizmaid 2-10 másodpercre, miközben mély levegőt veszel. Ezután lazítsd el az izmaid. Ismételd meg a gyakorlatot igény szerint a fokozatosság elvét szem előtt tartva!

Kegel-torna gésagolyóval

Ha eredményt szeretnél elérni a gésagolyók használatával a legfontosabb a rendszeresség, és a fokozatosság. Mint minden mozgásformánál, a kanapén ücsörgés itt sem elég. Azonban az edzőteremben végzett kemény edzéssel szemben a gésagolyókkal való tréningezés sokkal egyszerűbb.

4. lépés: Rutinos felhasználóként, mindennapos tevékenységek mellett is használhatod az eszközt, (bevásárlás, fürdés, kertészkedés vagy kerékpározás), így a gravitációval szembeni ellentartás plusz intenzitást ad az edzésnek. Vannak gésagolyók, például a a Satisfyer Power Balls gésagolyó szett ami belső fémgolyóval rendelkeznek. A fémgolyó minden mozdulatnál forog a gésagolyó belsejében.

A fémgolyók mozgása ösztönzi a szövet izmainak összehúzódását, elősegítve annak megfeszülését. A belső rezgés intenzitása a fémgolyók ide-oda ütődésétől és súlyától függ. Az üreges gésagolyók rezgését mindenki másképp érzékeli.

A gésagolyók különböző méretben és súlyban kaphatóak. Fontos megismételnem, hogy a medencefenék izmainak hatékony erősítéséhez rendszeresen kell használni őket. Kezd a tréninget könnyű gésagolyókkal (maximum 85 g), és viseld őket naponta egyszer vagy kétszer, körülbelül 15 percig. A medencefenék erősítését nem szabad hosszabb ideig végezni, mivel az izmok túlterhelődnek, és fennáll az izomláz veszélye. Érzékelhető eredményre legkorábban 3-4 hét után számíthatsz. Ha a medencefenék-izomzatunk már elég fitt (könnyen megtartod a gésagolyókat), akkor lassan növelheted az edzőeszközeid súlyát vagy méretét.

Kegel-gyakorlatok 10 perc alatt

Híd

Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeidet. Emeld meg a csípődet olyan magasra, hogy a combok és a törzsed egy vonalba kerüljenek. Feszíts rá az izmokra 10-30 másodpercig. Próbáld meg minden másodperccel még jobban szorítani. Engedd el a feszítést, relaxálj 5 másodpercig. Egy lábbal végezve nehezítheted a gyakorlatot.

Ismételd 3x egy héten, fokozatosan válts a páros lábbal és egy lábas csípőkiemelésre, attól függően, mennyire érzed magad már edzettnek.

Szék

Ülj egyenes háttal egy székre támaszkodás nélkül, a lábad pedig helyezd egymással párhuzamosan. Most feszítsd meg erősen a gátizmaid, és próbáld meg kissé felemelni a lábad a padlóról. Tartsd ezt a pozíciót 2-5 másodpercig anélkül, hogy megváltozna a hátad vagy a medencéd helyzete. Ezután lazíts 10 másodpercre.

Ez így egy kör. Próbálj megcsinálni 3 kört.

Pillangópóz

Háton fekvésben a talpakat összeérintjük, és hagyjuk hogy a gravitáció húzza lefelé a térdeinket. Ha a térdeid nem érnek le a talajra vagy kényelmetlen, támaszd alá két párnával vagy jógatéglával a combtöveket. Lélegezz mélyen és tudatosan, kilégzésnél feszítsd meg a gátizmaid 10-30 másodpercig. Eközben a a talpakat tartsd összenyomva. Belégzésnél relaxálj (kb. 5 másodperc).

Ismételd a gyakorlatsort 3-5 alkalommal.

A széles kínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatja az ízlésének vagy adottságainak megfelelő gésagolyót. Nem mindenkinek ugyanaz válik be, de érdemes megkeresni a nekünk valót, mert a környezetemben bárki kezdett bele az intim tornába, mindenki egyetlen dolog miatt kesergett csupán: miért nem kezdte el előbb.

Jobb eredményeket akarsz?

Rendeld meg a gátizom-erősítést segítő  gésagolyók egyikét a webshopunkból!

További bejegyzések