Élet

Milyen egy ízléses, de csúcskirály legénybúcsú?

A legénybúcsú története

A vőlegény búcsúztatása meglepően változatos és igencsak hosszú múltra tekint vissza. A hagyomány gyökerei az ókorban erednek, ahol alapvetően a gonosz szellemek elűzése és távoltartása miatt rendezték meg ezt az eseményt.
Magyarországon, ha a legények szervezett társulásai működtek, ott a csoportból kiváló legényt, a legénybíró búcsúztatta el rövid beszédben.

Napjainkban a legénybúcsú egy olyan esemény a vőlegény életében, amire mindig emlékezni akar majd. Ezért ne fogjátok vissza magatokat, legyetek ötletesek, és szervezzétek meg időben az eseményt. Nem csak egy lánybúcsú lehet színes, és hangos, nyugodtan adjatok bele ti is anyait-apait!

A legénybúcsú szóljon igazán a vőlegényről: rendezzétek olyan helyszínen, olyan feladatokkal és aktivitással, ami a vőlegény szíve vágya. Összeírtunk nektek pár tippet és szuper ötletet, hogy mivel lehetne különlegessé varázsolni a legénybúcsú élményét:

Íme, 10 proglamlehetőség arra, hogy mi milyennek képzeljük a tökéletes legénybúcsút

1. Tematikus legénybúcsú

A legénybúcsú témája a vőlegény vérmérsékletétől függ, ezért feltétlenül igazodjatok hozzá a programok szervezése közben.

Tipp

Ha vőlegény imád horgászni, rajong egy bizonyos filmért, vagy valamilyen PS játékért? Akkor lepjétek meg egy tematikus estével vagy hétvégével, ahol például minden a FIFA körül forog. Rengeteg ötletet találhattok az interneten, de ti is készíthettek egyedi kiegészítőket, dekorációkat. 

2. Sztriptíztáncosnő: IGEN vagy NEM?

Sokan úgy gondolják, hogy elképzelhetetlen egy legénybúcsú sztriptíztáncosnők nélkül. Bátran lépjünk ki ebből a szokásból és inkább szerezzetek be egy gumibabát, hisz még mindig nagy népszerűségnek örvendenek azok a feladatok, melyekben vicces kellékek is szerepelnek: a szemérmesebbeknek elég a tánc egy felfújható gumibabával, a bevállalós csapatoknak pedig a fantáziájára bízzuk a dolgot.

Tipp

Természetesen, ha táncos lányokat szeretne, az is megoldható. Fontos: mindenképp beszéljétek meg a szervezkedés előtt a menyasszonnyal és vőlegénnyel, hogy belefér-e chipenadale fiú meg a sztriptízes lány.

3. A legjobb ajándékok legénybúcsúra

Vicces ajándék lehet például egy egyedi póló, egy személyre szóló italkülönlegesség, vagy egy guminő. Ha egy hagyományos „házasság-csomagot” adnátok a vőlegénynek, de nem akartok unalmas tárgyakat beletenni, akkor a legénybúcsú egy kiváló alkalom arra, hogy végre körülnézz egy erotikus webáruház oldalán. Érdemes bátran és kreativitással ajándékozni: egy szexi plüss bilincs vagy egy párvibrátor, hogy tuti izgalmas legyen a nászút.

4. Programötlet, ha a vőlegény fanatikus sportoló

Ha a vőlegénynek fontos szerepet játszik a sport az életében, próbáljatok ki izgalmas mozgásformákat. Mehettek kalandtúrára, vadvízi evezésre vagy ejtőernyőzni, a horgászat szerelmeseinek pedig, tuti befutó lehet egy közös hétvége egy tóparton.

5. Ha a vőlegény szereti a természetet

A tökéletes legénybúcsúhoz elég egy búvóhely a természetben. A sátorozással összekötött kirándulás lehet kalandos vagy pihentető, amit csak akartok. Az összes srác együtt a tűz körül hideg sört isznak és szalonnát sütnek, jól hangzik nem? Irány a hegyek, túrázzatok, horgásszatok vagy akár a sziklamászást is kipróbálhatjátok!
Ha téli esküvőt tart a szerelmes pár, akkor égessetek el néhány extra kalóriát a nagy nap előtt:  rendhagyó legénybúcsú program lehet a síelés vagy snowbordozás is.

6.  Játék versengőknek és minden baráti társaságnak, akik szeretnének végre egy jót játszani

Ha extrém programra vágytok, és zúzni szeretnétek, elmehettek airsoftozni, vagy tapasztaljátok meg együtt, milyen egy kaszinó, a golf, a gokart vagy éppen a paintball.

7. Ha szereti a minőségi italokat

Sok legénybúcsú a bulizásról szól, de ha visszafogottabb, szolidabb programra vágytok, akkor érdekes lehet egy whisky túra, borest vagy fedezzetek fel közösen egy kézműves sörfőzdét. Egy-egy kóstoló során megismerhetitek az italok történetét történetét, a termelő vidékeket és jellegzetességeiket.

8. Legénybúcsú túlélő készlet

Csináljatok elsősegély csomagot, hogy tuti túléljétek az estét, na és a másnapot. Tegyetek bele fájdalomcsillapítót, rágógumit, napszemüveget, mini whiskyt és egy protein szeletet. Ha szűkösebbek az anyagi keretek, akkor egy személyes feliratú papírzacskóval is megoldható!

9. Legénybúcsú póló

Tisztázzuk le! A Game over feliratú, vagy épp börtönrácsos pólók ideje már lejárt! Ne csináljunk már úgy, mintha a férfi hatalmas szívességet tenne a csajának, hogy elveszi feleségül. Szóval ezeket a viccesnek mondott pólóban masírozást legénybúcsún, mindenkorra felejtsük el! Viseljetek például egyen napszemüveget, hisz szerintünk is jó móka megmutatni, hogy barátok vagytok.

10. Legyen közös lány és legénybúcsú

Nem gyakori, de szerencsére egyre gyakrabban előfordul, hogy a jegyespár és baráti társaságuk közösen ünnepli a legénybúcsút és a lánybúcsút. Alapvetően lezárjátok a szingli éveket, és hogy is lehetne ezt jobban megünnepelni, pláne ha szeretitek a bulikat, meg a közösségi élményt, mint egy közös összejövetellel a barátaitokkal. Induljon az este külön, így a menyasszonynak és a vőlegénynek alkalma van a saját barátaival is szórakozni. Aztán az este folyamán, amikor már beindult a buli és kifejezetten jó a hangulat, a két társaság találkozik, és együtt búcsúztatják a jegyeseket.

Mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó!

A legnépszerűbb legénybúcsú termékek