Szex tippek

Merd szeretni önmagad, avagy a maszturbálás nem bűn!

Mai napig nagyon kényes, mitöbb tabu téma az önkielégítés, amit az emberek legtöbbje semmilyen körülmények között sem vallana be. A maszturbálás nemcsak a szingli élet sajátja, nem magányos alakok titkos kis öröme, sokkal inkább önismereteti forma. A maszturbáció igenis fontos az ember életében, hogy kiismerje önnmagát, ezáltal sokkal mélyebb rétegekben tudja partnerével megélni a szexualitást. Tudod, hogy mi a jó neked, tudod egy kicsit irányítani, vezetni  az élvezeted felé őt, ergó segítesz neki, hisz minden ember más és mindenkinek más esik jól.

Hogyan kényeztessük önmagunkat – Maszturbációs tippek férfiaknak

Bárki bármit is hallott eddig: férfiak és nők egyaránt gyakorolják. Férfiaknál  kiválóan javítható vele az önkontroll, hosszabb szexuális aktus valamint emlékezetesebb orgazmus érhető el. Akadnak olyan férfiak, akik úgymond kicsit “hamariak”, vagyis gyakori náluk a korai magömlés. Ezt is lehet kontrollálni maszturbálással. Pl. élvezés előtt visszafogja magát, amit persze gyakorolni kell, lassítani a tempón. Fontos viszont megemlíteni, hogy könnyű rászokni az önkielégítésre és így eltávolodni a páros szex nyújtotta „kevésbé szoros” élményektől. Sajnos ez mindkét fél csalódottságához és kudarcához vezet, a párkapcsolatra nézve erősen romboló hatású. Érdemes a maszturbációt önnmagunk megismerésére fejleszteni, de keretek közé szorítani.

A maszturbációnak rengeteg stílusa ismert. Férfiaknál nemcsak a hagyományos kiverés (jerk off) létezik, hanem sokan vegyítik pl. prosztata masszázzsal. A prosztata masszázsról még kevesebben beszélnek nyíltan, mint magáról az önkielégítésról. Megfelelő gyakorlással fantasztikus élményekben lehet része annak aki kipróbálja: az ejakulációval járó élvezés még intenzívebb lehet! Illetve, vannak férfiak, akik prosztata masszázzsl is el tudnak élvezni. Lehet kézzel, vagy akár különböző játékokkal is gyakorolni. Fontos, hogy mindenképpen használjunk síkosítót.

Találj olyan erotikus játékokat, amelyek imitálják számodra az önkielégítést:

Rövid útmutató a női önkielégítéshez, önmagad felfedezéséhez és megismeréséhez

A nők hüvelyi, klitorális, valamint anális maszturbációval is elérhetik a gyönyörök kapuját. A közvélemény alapján a nők a klitoriszos, úgymond “csiklós élvezést” könnyebben el tudják érni, mint a hüvelyit, mert könnyen izgatható, kézzel, vibrátorral, csiklóizgatóval.

De ez csak gyakorlás kérdése a hüvely ugyanolyan jól ingerelhető, kézzel illetve játékszerekkel is izgatható. Gyakori probléma, hogy sokan nem képesek a hüvelyi orgazmusra, bár képesek lehetnének, de a kellő türelem és az önismeret még hiányos. Érdemes ezért tükör előtt gyakorolni, márcsak azért is, hogy hogyan viselkedik az ember nemiszerve izgatás közben. Itt is fennállhat az, hogy valaki nagyon hamar elmegy, akárcsak a férfiaknál, így itt is alkamazható az önkontroll.

A női maszturbálás fiziológiája: csiklós izgatásnál a klitorisz megdagad és nagyon érzékeny lesz, ekkor a hüvelyt álltalában nedvesség önti el; hüvelyi izgatásnál a G-pontot megkeresve (a hüvely has felöli falán található) a legkönnyebb az izgatás. Itt is fontos a jó minőségű sikosító használata. Anális örömöknél is lehet a játékokat használni, az elején ajánlott kisebb és vékonyabb eszközöket alkalmazni, és főleg sikosítani. Természetesen a három módszer különböző kombinációkban a legérdekesebb.

Gyakorolj akkumulátoros szeretővel:

Összegzésül fontos elmondanom, hogy a szexuális, erotikus önismeret fejlesztésével sokkal többet hozhatunk ki magunkból és egymásból: a partnerek megoszthatják, mitöbb vezethetik a másikat a gyönyörök útján. Ez a közös játék mindkét felet örömmel és elégedettséggel fogja eltölteni, növeli az önbizalmat és a szexuális kielégülés hatékonyságát.

Kiemelt képek:
https://giphy.com
Shutterstock

További bejegyzések