Termék tesztek

Szexjátékok anyagai – útmutató

Szexjátékok anyagai - Útmutató

Szexjátékok anyagai útmutató kezdőknek és haladóknak

Korábban a gumis, zselés és a PVC-ből készült szexjátékok uralták a piacot. Mivel ezek az anyagok gyakran tartalmaznak lágyítószereket (úgynevezett ftalátokat), amelyek ártalmasak az egészségre, sok gyártó újragondolta forgalmazásukat. Manapság a bőrbarát tulajdonságairól ismert orvosi szilikon a legnépszerűbb. Azonban egyre nagyobb teret hódítanak az üveg, fém, ásvány és más ártalmatlan műanyagból készült erotikus játékok is. Milyen előnyei vannak az egyes anyagoknak és milyen különleges tulajdonságokkal bírnak, az alábbiakat most közelebbről megvizsgáljuk.

Mire kell figyelni vásárláskor?

Noha egyes anyagok alkalmazását betiltották gyerekjátékokban és kozmetikumokban, még mindig megtalálható néhány felnőtt játékban, ezért tartsd nyitva a szemed, amikor szexjátékot vásárolsz. Kísérletek kimutatták, hogy számos anyag, például a zselé, PVC vagy a gumi káros vegyi anyagokból készül. Első és legfontosabb a lágyítóként ismert ftalátok, károsan befolyásolhatják a hormonegyensúlyt és gátolhatják a szaporodási képességet.

A gumiból, zseléből és PVC-ből készült erotikus játékok még mindig léteznek, de szerencsére egyre kevesebbszer találkozunk velük. Vásárláskor általában az orvosi szilikonból, ABS műanyagból, üvegből, fémből vagy kristályból készült termékeket válasszuk annak biztosítására, hogy semmilyen veszélyes anyag ne kerüljön a testünkbe. A hüvely, a pénisz és a végbél nyálkahártya igen érzékeny, ezért könnyen felszívódnak a káros anyagok.

A szilikon kevésbé porózus, ami azt jelenti, hogy jobban tisztítható, így a baktériumok, vírusok és gombák nem találnak táptalajt rajta maguknak. A többi anyagról alább tudhatsz meg még többet.

Tipp: Ha egy szexshopban gagyi csomagolással és béna grafikával találkozol, az mind-mind árulkodó jel, hogy valószínűleg a biztonságra sem volt nagyobb az igény! Kerüld ezeket az online webáruházakat!

Orvosi szilikon

A szilikon ma a legnépszerűbb szexjáték anyag. Mivel szinte csak előnyei vannak: puha, selymes és simaphtalát-mentes -, ezért rendkívül csúszós felületű. A szilikon többnyire természetes alapanyagokból készül, ezért bőrbarát – nemhiába található meg a szilikon az orvostudományban vagy számos konyhai eszköz választéka között is. Felületükön alapesetben nem tapadnak meg a kórokozók, biztonságos és akár több éven át is használható.

Szexjátékok anyagai - útmutató

A szilikon erotikus játékok tisztítása egyszerű: semmi faxni, szappan plusz víz, és utána a teljes kiszárítás a kulcs (hagyjuk a levegőn teljes száradásig, és csak utána tegyük a helyére). Illetve az is fontos, hogy légáteresztő tárolóban legyen minden ilyen eszköz. Természetesen, ha teljesen biztosra akarsz menni, használhatsz szexjáték tisztítót is.

Az egyetlen hátrány: a szilikon alapú intim síkosítók, olajok és zsírok károsíthatják a felületüket – ezért csak vízbázisú síkosítókat használjunk hozzá!

ABS műanyag

Az akrilnitril-butadién-sztirolból (ABS) készült segédeszköz rendkívül csúszós, bőrbarát, lágyítómentes, nagy keménységű, sima, magas felületi fénnyel rendelkező műanyag. A legtöbb szexjáték manapság ezért szilikon és ABS kombinációjából készül. Az anyag tisztítása szintén egyszerű, mivel egy kis melegvíz és szappan is megteszi.

Szexjátékok anyagai - útmutató

Az ABS egyre népszerűbb, mert egy igazán sokoldalúan felhasználható anyag: festhető vagy akár fémmel is bevonható. Az ebből készült játékok hosszú élettartalommal és ellenálló képességgel ajándékoznak meg, a kiváló vibráció vezetéséről nem is beszélve… ?

Cyberskin

Az úgynevezett “hőre lágyuló termoplasztikus elasztomereket” (röviden: TPE/TPR) gyakran használják maszturbátorok előállításához. A természetes vagy szintetikus gumiból és különféle olajokból készült TPE ugyanolyan bőrbarát tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szilikon, csak még rugalmasabb és bőrszerűbb.

A realisztikus cyberskin egy kényes és érzékeny anyag – majdnem olyan, mint a valódi bőr – ezért használata után is gondoskodni kell ápolásáról. Az olajat és szilikon tartalmazó síkosítók károsítják felszínét, ezért csak vízbázisú síkosítókat alkalmazzunk használatukhoz. Az egyik legexkluzívabb, hiszen minden társát felülmúló élethű érzetet biztosít, ezenkívül puha és bársonyos tapintású. A játékot minden használat után ápolópúderrel vagy hintőporral érdemes kezelni – így biztosítva a hosszú élettartalmat. 

Szexjátékok anyagai - útmutató

Üveg szexjátékok

Szexjátékok anyagai - útmutató

A többnyire kézzel fújt üveg erotikus játékok olyan műalkotások, amelyek számos előnnyel rendelkeznek. Sima felülete higiénikus és hipoallergén, ami azt jelenti, hogy ezek a szexjátékok nem váltanak ki allergiás reakciókat. Az erotikus hideg-meleg játékokat is könnyen kipróbálhatod az üvegből készült szexuális segédeszközökkel. Fedezd fel az először finom hűvös, majd a kellemes meleg érzést – az üveg különféle ingereket stimulál, miközben alkalmazkodik a test hőjéhez. Ha pedig még több izgalomra vágysz, melegítsd fel a mikróban, tedd meleg víz alá, vagy hűtsd le hideg víz alatt, vagy a fagyasztóban.

Az erotikus üveg játékok rendkívül kemények és merevek, ezért általában csak dildóként vagy anál játékként funkcionálnak. Törhetetlen üvegből készül, tehát ha nem dobod le magasról a csempére, akkor egyáltalán nem áll fenn sérülésveszély.

Erotikus játékok fémből

Megérkezett a csábítóan hűvös fém! Kezdetben hidegek, de pillanatok alatt megolvasztanak! A rozsdamentes acélból készült erotikus játékok 100%-ban orvosi fémből készülnek, és nikkelmentesek. Ez nemcsak higiénikussá, hanem bőrbaráttá és gyakorlatilag allergiamentessé is teszi őket!

Szexjátékok anyagai - útmutató

Tipp: használat negyed órával tedd meleg vagy hideg vízbe. A fémből vagy az üvegből készült termékeket használhatod hideg-meleg erotikus hőmérsékleti játékok kellékeként. Tisztítása nagyon egyszerű öblítsd le hideg vízzel, és mosd át szappannal.

Kerámia és kristály

Szexjátékok anyagai - útmutató

A simára csiszolt kristály gyakran ametisztből készülnek, súlyosak, robosztusak és könnyen tisztíthatók. Az üveghez hasonlóan az ásvány is hideg kezdetben, ami nagyon különleges érzéki játékot biztosít. Nincs sok mondanivalónk, 100% természetes és bőrbarát, vagy hallott már valaki kőallergiáról? Tisztítása rendkívül egyszerű: öblítsd le hideg vízzel, és mosd át bio folyékony szappannal.

A csiszolt ásvány kevésbé porózus, ezért jó alternatíva a műanyagból készült erotikus játékok helyett. Az obszidiánt, rózsakvarcot és a hegyikristályt gyakran használják masszázskövek alapanyagként.

Szexjátékok anyagai – útmutató

Összehasonlítás

Anyag

Előnyök

Hátrányok

Orvosi szilikon rendkívül bőrbarát, sima és csúszós felületű, könnyen tisztítható, puha és rugalmas nem használható szilikon alapú síkosítókkal vagy intim olajokkal
ABS műanyag rendkívül bőrbarát, sima és csúszós felületű, könnyen tisztítható rugalmatlan, érzékeny a karcolásokra
Üveg higiénikus, melegíthető/hűthető, hipoallergén, törhetetlen merev, kemény és hajlíthatatlan
TPE / TPR “Cyperskin” valódi bőrszerű érzés, puha és rugalmas, tárolja a test hőmérsékletét porózus anyag, speciális tisztítás szükséges
Fém az orvosi rozsdamentes acél hipoallergén, sima és csúszós felületű, tartós merev, kemény és hajlíthatatlan
Kerámia és kristály elegáns megjelenés, robusztus, hipoallergén, melegíthető/hűthető merev, kemény és hajlítatlan, a kristály pedig nehéz is