Szex tippek, Termék tesztek

Mi a különbség dildó és vibrátor között?

Ha szexjátékról van szó, a legtöbb embernek azonnal a dildó vagy a vibrátor jut eszébe. Sokak szerint, ez szinte ugyanazt jelenti. Pedig egyáltalán nem így van! A dildók és vibrátorok számos tulajdonságban különböznek egymástól, és mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Olvasd el legújabb cikkünket, hogy megtudd mi a különbség a Dildó és vibrátor között, és melyik felel meg legjobban az igényeidnek. Mielőtt viszont belecsapnánk a közepébe, muszáj egy kis unalmasnak tűnhető történelmi tényeket megosztanunk veletek.

Dildó történelme

A dildók tulajdonképpen a világ legrégebbi szexjátékai. Az első dildók időszámításunk előtt hatodik században jelent meg az ókorban. Akkoriban kőből reprodukálták, ma már sokkal kifinomultabb kivitelezésűek. Vastagok vagy vékonyak, szilikonból, műanyagból, üvegből és még fából is készülnek, extra masszírozó felszínnel vagy barázdákkal. Az elmúlt években a klasszikus pénisz forma mellett megjelentek egyedi dildók, ami inkább hasonlíthat egy delfinhez vagy pingvinhez, de akár egy finom dizájntárgynak is simán elmenne. 

Vibrátor történelme

A vibrátorok csak a 19. században láttak napvilágot. Tulajdonképpen azért találták ki őket, hogy a szexuális stimuláció ezen formájával meggyógyítsák “hisztériás” nőket. Ez az orvostechnikai eszközzel végzett altesti masszázs nyugtató hatással van az ideges, szorongó páciensre. A legelső szexkütyük gőzzel működtek, ma pedig már egy vagy több motorral rendelkeznek, melyekben újratölthető akkumulátorok biztosítják a kraftot. A vibrátor elvileg hasonló formájú, mint egy hagyományos dildó, de több funkcióval és változatosabb felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. Vannak olyan modellek, melyek kifejezetten a G-pontot vagy éppen a csiklót stimulálják.

A listát a változatos formájú léghullámos vibrátorok egészítik ki, melyek nemcsak rezgéssel, hanem léghullámos stimulációval is működnek. Egyes vibrátorok kifejezetten férfiak számára készülnek, és prosztata masszírozóként szolgálnak.

Mi a különbség dildó és vibrátor között?

Hasonlóan néznek ki, de két különböző termékkategóriába tartoznak a szexshopokban, természetesen nem véletlenül. Az egyik legfontosabb különbség a dildó és vibrátor között, hogy a vibrátor motorral van felszerelve, a dildó pedig izomerővel mozgatható, ezért teljes mértékben hangtalan. Nagyjából mindkettő a pénisz alakjára hasonlít, azaz megnyúlt, vastagabb a száruk és vékonyabb a hegyük. 

Dildó & vibrátor – útmutató

Összehasonlítás

Dildók

Vibrátorok

Alak Többnyire megnyúlt/fallikus Hosszúkás/fallikus, ovális, kerek, rúzs alakú, állatfigurás, stb.
Elektromos Nem Igen
Vízálló Igen, szinte mindegyik típusa (kivéve a fa dildókat) Régen nem, de a legújabb modellek közül szinte mindegyik
Azonnal használható Igen Nem, amíg az akkumulátor nincs feltöltve, vagy az elemek lemerültek
Anyag Szilikon, üveg, rozsdamentes acél, műanyag, gumi, fa, kő Szilikon, műanyag, gumi, rozsdamentes acél

Amint láthatod, mindkét szexjátéknak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért mindkettőnek létjogosultsága van az erotikus boltok kínálatában. Az, hogy egy dildó vagy egy vibrátor a megfelelőbb a számodra, attól függ, hogy milyen típusú stimulációt keresel.

Tipp: Ha csak az egyiket szeretnéd beszerezni a kettő közül, akkor egy klasszikus vibrátort ajánlunk, mert ez akkor is használható dildóként, ha az akkumulátora vagy az eleme lemerült. Árban alig van különbség a játékok között. Olcsó vibrátorokat már 11490 forinttól lehet kapni a webshopunkon.

Dildó vagy vibrátor? Melyiket válasszam?

Kinek jó választás a dildó?

A dildó tökéletes mindenkinek, aki szereti a behatolást önkielégítés közben. Ha a dildó enyhén ívelt, ideális esetben stimulálhatja a G-pontot. A dildó akkor is jobb választás, ha mindig elfelejted feltölteni a szexjátékaidat, vagy elemeket venni bele. Egy dildó mindig használatra kész, de kevésbé alkalmas a csikló külső masszázsára.

Kinek jó választás a vibrátor?

Vibráló funkciójának köszönhetően a vibrátor különösen alkalmas külső csiklóstimulációra. Ha csak a csikló masszírozásával éred el az orgazmust, a vibrátor vagy a léghullámos vibrátor a jobb választás. A vibrátornak nem feltétlenül kell hosszúkásnak vagy pénisz alakúnak lennie. Ha a hüvelybe való behatolás nélküli külső stimulációt részesíted előnyben, akkor jó választás lehet az ovális vagy kerek vibrációs tojások, amelyek általában jobban illeszkednek a test formájához. 

Remélem tudtunk nektek hasznos információkkal szolgálni, hogy mi a különbség a dildó és a vibrátor között. Alapvetően sosem lehet elég tájékozott az ember, így ha szeretnél még tájékozottabb lenni a szexuális játékok terén, olvasd el a Szexjátékok anyagai útmutatónkat is, hogy még véletlenül se fuss bele silány minőségű szexjátékokba.

További bejegyzések