Élet

Felejthetetlen lánybúcsú ajándékötletek & feladatok

A lánybúcsú története

A lánybúcsú a régi leánysiratónak az utódja, és csak az emancipáció után, az 1960-as években kezdett el divat lenni a ma is ismert formája. Tulajdonképpen a menyasszony megünnepli az utolsó, lányként eltöltött estéjét. A klasszikus leánybúcsút az ara otthonában, édesanyjával és idősebb barátnőivel volt szokás tartani, akikkel együtt főzőcskéztek, iszogattak és régi történeteket meséltek.

Napjainkban még mindig tartja magád, de szerencsére leáldozóban van a lánybúcsúk vad korszaka, amikor a bulizás szigorúan kötelező, és éjfélkor a semmiből bukkan fel egy chippendale fiú. Sokkal inkább előtérbe helyeződnek az ízléses, családiasabb hangulatú, szűk körű, akár több napos lánybúcsúk. A lánybúcsú szóljon igazán a menyasszonyról: rendezzétek olyan helyszínen, olyan feladatokkal és aktivitással, ami az ara szíve vágya. Természetesen, ha táncos fiúkat szeretne, az is megoldható. ? Azért azt se felejtsétek el, hogy a lánybúcsú egybefoglalja a leányélet lezárását, és a házasulandó lány új feladataira való felkészülést is, vicces vagy éppen pajzán formában.
Ezért most összeírtunk nektek pár tippet és szuper ötletet, hogy mivel lehetne különlegessé varázsolni a lánybúcsú élményét.

Íme, 10 ötlet arra, hogy mi milyennek képzeljük a tökéletes lánybúcsút

1. Fejdísz

A lánybúcsús ajándékok egyik legfontosabb eleme! Lehet korona, tiara vagy fátyol, a lényeg, hogy olyan legyen, ami illik a menyasszonyhoz! Ha például elég bevállalós az ara, akkor egy vicces fejdísz is jó választás lehet!

Tipp

A legtöbb lánybúcsún mindenki egyen pólót visel, de a menyasszonynak persze különböző felső dukál. Ha nincs kötelező dress code vagy egyenruha, akkor viseljetek egy vicces kitűzőt, hisz szerintünk jó móka megmutatni, hogy összetartoztok.

2. Dekoráció

A lánybúcsúra jöhetnek a lufik, girlandok, party szemüvegek!

Tipp

Ha menyasszony imádja a flamingókat, rajong egy bizonyos filmért, vagy történelmi időszakért? Akkor lepjétek meg egy tematikus estével vagy hétvégével, ahol például minden a 90-es évek körül forog. Rengeteg ötletet találhattok az interneten, de ti is készíthettek egyedi kiegészítőket, dekorációkat. 

+1 Lánybúcsús feladat

Lufi borotválás

Tökéletes móka és akár remek versenyeket lehet rendezni belőle. Maga a játék nagyon egyszerű: a felkötött vagy kézben tartott lufit be kell kenni borotvahabbal és anélkül kell megborotválni, hogy kidurrantanák a lufikat. Ha nagyon meleg az idő, akkor nyugodtan lehet sima lufi helyett vízibombát is használni, hogy kipukkanáskor nagyobb legyen a kacagás.

Hozzávalók:

  • egy csomag lufi
  • borotvahab
  • eldobható borotva

3. Szívószál

Most nem a hagyományos szívószálra gondoltunk, hanem az OLYAN formájúra! És, ha még inkább extráznátok, sötétben világító verzióban is beszerezhetitek.

+1 Lánybúcsú feladat

Én még soha…

Az egyik legrégebbi ívójáték. Először is mindenki tölt a poharába némi alkoholos italt, üljetek körbe és válasszatok ki közületek egy személyt, akinek el kell mondania valamit, amit még soha nem csinált életében, mint például: “Még soha nem szeretkeztem színész pasival”, vagy “Soha nem küldtem még meztelen fotót az Interneten” stb. Ha a résztvevők közül valaki már átélt hasonlót, akkor annak kortyolnia kell az italából. A mennyiséget mindenki saját magának szablya meg, csupán az a fontos, hogy mindenki feloldódjon és jókedvre derüljön!

Hozzávalók:

  • Vegyes italok, pálinka, alkoholmentes sör vagy egyéb italok
  • A terndi italdekorációkról se feledkezzetek meg!

3. Koktél

Ha valahol igazán illik megadni a módját az italfogyasztásnak, akkor az egy lánybúcsú. A koktélok, mindegy hogy alkoholos vagy alkohol mentes, kétségtelenül tökéletesen illenek ehhez az eseményhez!

+1 Lánybúcsú ötlet

Ki a legjobb mixer verseny?

Csináljatok háziversenyt abból, hogy melyikőtök keveri a legjobb koktélokat. Vásároljatok pár alapanyagot, alkossatok csapatokat, és indulhat is a verseny, amiből végül a menyasszony választja majd ki, hogy melyik lett a kedvenc itala. Ügyeljetek a részletekre is: ne csak a jó ízharmóniára, hanem a megjelenésre is törekedjetek, majd adjatok mindegyik koktélnak egy, a párhoz illő nevet.

Hozzávalók:

  • Érdemes lehet előre összeállítani egy itallapot és betárazni az összetevőkből a nagy napra

4. Pénisz alakú rúzs

Egy extra ajándék, amit nem hagyhattok ki: a pénisz alakú rúzs. Mindenki rúzsozza be az ajkát, és nyomjon csókot egy fehér lapra. Készítsetek egy lánybúcsú csók emléklapot a menyasszonynak, hogy sokáig emlékezzen majd a lánybúcsúra.

+1 Lánybúcsú feladatok

Rúzsos ajkak

Ez a játék egyfajta Activity. A soron következő páros egyik tagjának egy rúzzsal kell lerajzolni a kártyán szereplő fogalmat, úgy, hogy a másik kitalálja. Természetesen nem ilyen egyszerű a feladat, a lényeg ugyanis, hogy a rúzst csak szájjal lehet használni, semmilyen más segítség nem megengedett. 

5. Társasjáték

Indítsd be a partit egy társasjáték segítségével, teremtsd meg a hajnalig tartó mulatozást, essen szét a ház!
Dobjatok, lépjetek a söröskupakokkal, húzzatok vicces, vagy pikáns kártyákat, és hajtsátok végre a feladatokat, hogy összegyűljön a győzelemhez szükséges 21 Buli Dollár! Akinek sikerült, annak a többiek elszavalják a társasjáték győzelmi versét.

6. 18+-os ajándékok

Ha nem akarunk unalmas tárgyakat ajándékozni, akkor a lánybúcsú egy kiváló alkalom arra, hogy végre körülnézz egy erotikus webáruház oldalán. Egy vibrátor a menyasszonynak, egy szexi plüss bilincs vagy egy párvibrátor, hogy tuti izgalmas legyen a nászút.

Tipp

Vessetek papírra olyan randi ötleteket, amiket a csomagba gyűjtve átadtok a menyasszonynak, és az esküvő után a párnak majd ezekből kell válogatnia. Higgyétek el, nincs olyan, aki ne örülne néhány ötletnek, hogy frissítsenek a szokásos programokon.

7. Házassági túlélő készlet

Állítsatok össze egy meglepetést dobozt, amibe elhelyezhettek mindenféle házas életre és annak problémáira utaló apróságot. Tegyetek bele zacskós levest, fakanalat, óvszert, masszázsolajat, stb… A lista nyilván még bővíthető, vagy adott esetben szűkíthető! Minden tárgyat láss el rövid hasznos üzenettel (pl.: gyertya “…hogy fényt vigyen a sötét unalmas hétköznapokba”). 

+1 Lánybúcsú feladat

A menyasszonynak bekötött szemmel tapintással kell felismernie, hogy vajon mi lehet a dobozban.

8. Gumi baba

Népszerűségnek örvendenek azok a feladatok, melyekben vicces kellékek is szerepelnek: a szemérmesebbeknek elég a tánc egy felfújható gumibabával, a bevállalós csapatoknak pedig a fantáziájára bízzuk a dolgot. 

9. Lánybúcsú túlélő csomag

Csináljatok elsősegély csomagot, hogy tuti túléljétek az estét, na és a másnapot. Tegyetek bele fájdalomcsillapítót, rágógumit, ajakbalzsamot, mini proseccot és valami rágcsát. Ha szűkösebbek az anyagi keretek, akkor egy személyes feliratú papírzacskóval is megoldható!

10. Oklevél

Az este végén, amikor már minden feladat teljesítése meg volt, a fogadalmon is átesett a menyasszony, ünnepélyesen átadhatjátok neki a „Lánybúcsú Bizottság” hozzájárulását az esküvőhöz, amellyel igazoljátok, hogy átment az „ASSZONY teszten” és alkalmas a házasságra.