Szex tippek

Sperma, lenyelni vagy kiköpni? Ez itt a kérdés!

Úgy érzed megkívántad a sperma lenyelését, vagy szeretnéd ezt megtenni a partnered számára, de nem tudod pontosan, hogyan is kezdjetek neki? Akkor fedezd fel kezdőknek szóló tippjeink, hogy megvalósíthasd ezt a szexfantáziát.

Sperma lenyelése – Az első alkalom

A szabály az, hogy csak azért mert a partnered szeretné, neked még nem kell lenyelni a spermát, ha nem akarod. Amennyiben nincs meg a  totális vágy, akkor természetesen semmi sem kötelező. Mindenki, aki kíváncsi vagy ki szeretné próbálni, kövesse a következő útmutatónkat, melyben választ adunk, hogy hogyan lehet lassan megközelíteni a sperma lenyelésének témáját:

1. A kommunikáció a kulcs! Kezdésként beszélj partnereddel a témáról. Ha a kérés tőle jön, és aggályaid vannak, akkor mindenképp tájékoztasd őt erről. Ameddig eldöntöd, hogy ínyedre van-e a dolog vagy egyáltalán nincs hozzá kedved, beszéljétek meg együtt a kérdést. Alternatív megoldásként a kilövelt ondót – anélkül hogy lenyelnéd vagy kiköpnéd – hagyjátok hogy “máshova menjen”. 

2. Szeretnél egy kis ízelítőt? Mielőtt lenyelnéd az egész ondó mennyiséget, érdemes kézimunka során a tenyérbe ejakuálni, vagy a test egy meghatározott részére, például a hasra. Itt könnyen belemerítheted az ujjadat, és megkóstolhatsz egy kisebb mennyiséget belőle. Ha a partnered sem ízlelte még soha, ő is megteheti ugyanezt. Ily módon képes leszel felmérni, hogy mennyire zavar téged az íze, és könnyebben megoszthatod véleményed a pároddal.

3. Furcsa az íze? A sperma ízét és illatát sok tényező befolyásolhatja, kezdve az egészségtől, általános fizikai állapottól egészen addig, hogy mit fogyasztott korábban a termelő egyén. Ha szeretnéd az ízét javítani akkor egyél sok gyümölcsöt és igyál napi rendszerességgel gyümölcsleveket, mint például áfonya, szilva, kivi, görögdinnye stb. Fontos megemlítenem, hogy az édesebb ízvilág érdekében a gyümölcsök egyszeri fogyasztása csekély hatással lesz.
Állítólag a cigarettától és az alkoholtól kesernyésebb lesz, és a magas kéntartalmú ételek, mint a karfiol, spárga is negatívan hatnak a sperma ízére, ezért ezeket ajánlatos elkerülni.

4. Nyelés először! A legjobb, ha előre megegyeztek egy jelben, amelyet partnered megad, ha a csúcspont előtt van. Ez időt ad a reagálásra. Ha az utolsó pillanatban mégis meggondoltad magad és nem szeretnéd lenyelni, akkor vedd ki a péniszt a szádból, folytasd kézimunkával, majd hagyd, hogy az ejakuláció például a hasadra löveljen. Te irányítasz!
Egy másik trükk, ha nem tartod sokáig a szádban, hanem gyorsan lenyeled, akkor kevés idő lesz az ízelgetésre. De vannak, akik pontosan ellenkezőleg járnak el. Először tartsd a szádban a spermát, így van egy kis idő eldönteni, hogy rágyere ki szeretnéd-e köpni. Készíthetsz egy pohár vizet is az ágy mellé, hogy utána egyből “leöblíthesd”.

6. Tapasztalt vagy a mélytorok-technikában? Amikor partnered eléri az ejakuláció pillanatát, és a pénisz mélyen a torkodban van, akkor lenyelheted a spermát anélkül, hogy a nyelvedhez érne. Ez azt jelenti, hogy nem érzed az ízét, de az öröm élménye továbbra sem csökken párod és számodra.

Orális szex és a fertőző betegségek

Egészség! Orális szex esetén, különösen ha a partnered beleélvez a szádba (nem kell ahhoz lenyelni), hogy a szexuális úton terjedő betegségek és fertőzések kockázata jelentősen megnövekedjen. A nemi úton terjedő betegségeknek ugyanis ki vagyunk téve legyen szó, gonorrheáról, herpeszről, HPV-ről, HIV-ről vagy  akár a clhamydia-fertőzésről. Ha valaki gyakran váltogatja a partnerét és nem tudod fertőzött-e, vagy nem vagy benne biztos, használjatok óvszert! Az orális szex során a passzív partner különösen nagy veszélyben van.

Sperma lenyelése: Haladók számára

Már szakértő vagy a sperma nyelésben? Akkor van 3 tippünk, melyet kipróbálhatsz a spermával, a profi játék érdekében.

1. A magömlés után játssz az ondóval, forgatgasd ide-oda a szádban. Ahelyett azonban, hogy azonnal lenyelnéd, nyisd ki a szád, és mutasd meg partnered spermáját a nyelveddel.

2. Vedd ki az ondót a mutatóujjaddal a szádból, majd lassan engedd, hogy vissza csepegjen.

3. Miután a szádba élvezett, ne nyeld le, hanem kényeztesd tovább orálisan, szopogasd lassan és élvezzétek a sperma izgalmas síkosító hatását.

Hogyan nyeljük le, a spermaallergia ellenére?

Kellemetlen állapot lehet, de mind a nők és mind a férfiak szenvedhetnek sperma-allergiától. A spermával való érintkezés során az allergiás reakciók között lehet a kipirosodás, viszketés, duzzadás, vagy égő érzés is. Az egyéb tünetek sem zárhatóak ki, és hasonlóan enyhébbek vagy súlyosak is lehetnek, mint más allergiáknál. Ezért a spermaallergia esetén az ondó lenyelése tilos!

Spermaallergia esetén az érintettek nem konkrétan a spermára, hanem az ondót körülvevő úgynevezett magplazmára reagálnak. A test immunrendszere alapvetően úgy viselkedik, mint egy pollenallergia esetén. Egy adott, általában ártalmatlan anyagot kórokozóként azonosít – és heves védelmi reakciót vált ki. Spermaallergia esetén ez az anyag az úgynevezett prosztataspecifikus antigén (PSA). Olyan fehérje, amelyet a prosztata állít elő és megtalálható minden férfi spermájában. Az óvszer, a gyógyszeres kezelés vagy a deszenzitizáció védelmet nyújt az allergia ellen. A deszenzitizáció nem más, mint a szervezet hozzászoktatása az allergénhez, azaz megtanítja az immunrendszerünket nem túlreagálni.

Tudod-e?

  • Egy teáskanál sperma 7 kalóriát tartalmaz. 
  • Az ejakuláció az orgazmussal robban ki, átlagos sebessége 45 km/h.
  • Tele van értékes ásványi anyagokkal: C-vitamin, fruktóz, magnézium, foszfor, kálium, kalcium, nitrogén, cink, B-12.
  • Egy átlagos férfi másodpercenként 1500 darab spermiumot gyárt le.
  • Ha a vaginában landolt, úgy 1–2 napig éldegél el, ám egészen kivételes, befogadó kémiai összetételű vaginákban akár öt napig is, de ez a top. A férfiak sohasem állnak le a spermiumgyártással.
  • Télen a férfiak több spermiumot termelnek, mint nyáron.

Források: ITT, ITT
Kiemelt képek: Unsplash

További bejegyzések