Párkapcsolat

Termékenység: gyermeket szeretnénk

Egy bizonyos korban a belső bébi riasztó megcsendül. Valakinél korábban, másoknál később és van akinél soha. De mi van azokkal, akik elég érettnek érzik magukat, és tudatosan hozzák meg a döntést, hogy szülők legyenek? Ha csak az egyik partner érzi úgy, hogy készen áll, de a másik  nem, vagy alapvetően ellenzi, a gyerek iránti vágy ugyancsak félelmetes stresszé válhat.

Hogyan lehet gyermekünk?

Számos lehetőség van egy kisbaba fogantatására. Van akinél természetesen működik, mások segítségre szorulnak.

1. Lehetőség: SZEX

Igen … egyikőnk sem hisz a gólya történetben.
Néha véletlenül működik, más esetekben célzott tervezésen keresztül valósul meg.
Vannak olyan módszerek, amelyek segíthetik a sikeres fogantatás esélyét.
Nagyon népszerűek az ovulációs csíkok, amelyek pontosan megmutatják, mikor van termékeny napja. Segítenek meghatározni a tökéletes időszakot a fogantatáshoz.
Ha az olyan tényezők, mint az endometriózis vagy más okok miatt nehézkes a fogantatás, akkor lehetőség van a baba megfogantatására más módszerekkel.

2. Lehetőség: MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS

Ha a ciklusfigyelés vagy a hormonális kezelések nincsenek hatással, akkor mesterséges megtermékenyítésre is lehetőség van (ún. Asszisztált reprodukció, ART). Itt az  petesejteket bizonyos hormonkészítmények segítségével előkészítik, amelyeket aztán spermiummal megtermékenyítenek, és visszajuttatják a méh üregébe.
Ugyanakkor nincs 100% -os sikergaranciája. Ez az eljárás is nagyon költséges, és hiba esetén érzelmileg megrázó lehet.
Olyan párok is vannak, akiknél a mesterséges megtermékenyítés sajnos ki van zárva. Az ő számukra van még egy lehetőség.

3. Lehetőség: ÖRÖKBEFOGADÁS

Még mindig vannak olyan gyermekek, akik szerető szülőket és párokat szeretnének. Itt jön létre az örökbefogadás.
Ha mindkét partner (vagy azonos nemű párok) gyermekre vágyik, és természetes úton nem valósulhat meg, gyakran választják az örökbefogadást.
Az örökbefogadás minden alkalmas pár számára lehetővé teszi hogy gyermekük legyen.
Sajnos az örökbefogadás gyakran hosszú eljárásokkal és hatalmas költségekkel jár. Ezen túlmenően az örökbefogadás sikere az elfogadó ügynökség értékelésétől függ.

Mi a teendő, ha a Partnerem NEM AKAR BABÁT?

Ha az egyik partner babát akar, de a másik még nem érzi magát készen vagy nem akar gyermeket, gyakran a párok szakításáig vezet.
Alapvetően elmondható, hogy a nők előbb jutnak a gyermekvállalás gondolatáig, mint a férfiak. Az egyetlen megoldás: beszélj róla nyíltan!!!
Semmi sem fájdalmasabb, mint arra kényszerülni, hogy a gyermekedet más embereknél helyezzék el.

 A gyermekvállalásról összességében

A lényeg az, hogy mindig van lehetőség arra, hogy gyermeket vállaljunk. Némelyikük sok időt és pénzt igényel, mások könnyebben megvalósíthatóak. Néhány fájdalmas születést hordoz, mások fájdalmasan hosszú várakozást.
A végeredmény minden alkalommal megéri!!!
Ha olyan partnere van, aki nem vágyik eléggé a közös gyermekre, fontos, hogy nyíltan beszéljünk mindenről, és gondoljunk a további lépésekre. Soha nem szabad meggyőzni arról, hogy valami olyat tegyen, amit nem akar igazán!