Termék tesztek

Fun Cup menstruációs kehely – Kipróbáltuk!

Szerintem minden lány emlékszik arra a napra, amikor először menstruálni kezdett. Szerettem volna eltitkolni, közben mégis megkönnyebbültem, hogy “végre én is”…
Sajnos ez a két ellentétes érzés elég sokáig elkísért. Csak pár éve kezdtem megismerkedni a testemmel, a menstruációs ciklusommal és azóta érzem igazán azt, hogy nővé váltam. Ez a tudatosság vezetett oda, hogy felkutassam azt az eszközt, ami a lehető legbiztonságosabb módja a menstruációmnak. 
Amikor először hallottam a menstruációs kehelyről, használójukat igazi hippiknek képzeltem. A menstruációs kehely, tulajdonképpen a hagyományos tamponok és egészségügyi betétek alternatívája. Nemcsak tökéletesen követi a női test formáját, hanem hosszú távon sok pénzt spórolsz meg vele, higiénikusabb és újrahasználható, ezért kevesebb hulladékot is termel. Jól hangzik, igaz? Én pont ezért szerettem volna kipróbálni a Fun Factory Fun Cup menstruációs kelyhet!

Az első benyomás – Újrahasznosított, modern csomagolás

A teszthez a Fun Cup Felfedező Szettet választottam, hiszen még soha nem használtam menstruációs kelyhet – a szett két darab kelyhet  és egy antibakteriális tároló táskát tartalmaz.
A csomag GLS futárszolgálaton keresztül, maximális diszkrécióval, jelöletlen dobozban érkezett.

Felfedezés – Ami a dobozban vár

A kehely egy kívül türkiz, belül aranyszínű dobozban van elrejtve. Nemcsak a színek harmóniájára figyeltek a tervezők, hanem a zöld mozgalmat is szem előtt tartva, csomagolása újrahasznosított papírból, szója alapú tintával, ragasztó nélkül készül. A kibontás után két darab kelyhet és egy antimikrobiális tároló táskát találtam.
A felfedező szett két méretű kelyhet tartalmaz: A kisebb kelyhet a gyengébb napokon, a nagyobb kapacitású kehely pedig azokra a napokra javasolt, amikor a vérzésed erősebb a görcseid pedig fájdalmasabbak.
A rendeléseddel kapsz egy arany színű táskát is, amiben tárolhatod és magaddal viheted az intim kelyhedet. A táska anyagát tekintve antimikrobiális. Ez azt jelenti, hogy nem engedi megtapadni és elszaporodni a gombákat és baktériumokat.

A gyakorlatban – Az első használat

A Fun Cup-ok orvosi szilikonból készülnek, így kellemes tapintású és az egészséged szempontjából is a legjobb választás. A nagyobb puhább, a kisebb pedig keményebb kialakítású kehely. A kisebb keményebb kehely biztosítja a jobb kezelhetőséget, a „nagy testvér” kialakításánál pedig puhább szilikont használnak a kényelmes illeszkedés biztosításához. Az eltérő méretükből adódóan a menstruáció különböző napjain használhatóak. A két kehely tényleg praktikus, hisz tarthatsz egyet otthon, egyet pedig a táskádban, ami így mindig nálad lesz.
Sokat vaciláltam, hogy melyik méret lenne jó nekem. A mottóm most is: a tanulás a kipróbálásról szól. Az első teszteléshez a kisebb változatot választottam.

És akkor kezdjük az elején: nem voltam rest, elolvastam az összes cikket és ebben a témakörben létrehozott csoport hasznos tanácsait is, de őszinte leszek, az első napok nem mentek könnyedén. Azért ez mégsem egy tampon, nem annyira egyszerű a felhelyezése, ezt tényleg tanulni kell. Most már tudom, nem véletlenül lett meghatározva a 2-3 hónap tanulási időszak.
Fontos: ne add fel és ne kedvtelenítsen el a kezdeti sikertelenség!

A ciklusom során, mindkét méretet kipróbáltam – a vérzés mértékétől függően. Minél többször használtam, annál gyorsabb és egyszerűbb volt a “cseréje”. Összességében kényelmes, nyomás érzettől mentes használatot biztosít – és még az úszómedencében vagy kemény sportolás közben is jól teljesítette a szivárgási tesztet. A titok a vákuum-hatásban rejlik, hisz a helyesen felhelyezett kehely nem szivárog. 

Menstruációs kehely higiénia – Hogyan tisztítsd?

A vérzés erősségétől függően a Fun Cup kehely akár 12 óráig is nyugodtan használható. Ha nagyon erős a menstruációd, lehet, hogy gyakrabban kell majd cserélned, de így is sokkal tovább bírja, mint egy tampon vagy egy betét. A menstruációd ideje alatt, vagyis amikor kiüríted a kehely tartalmát, meg kell mosnod a kelyhet. Ezt langyos vízzel és szappannal teheted meg. 
Ha közösségi WC-ben kell cserélned a kelyhet, akkor sincs baj! Nem kell kimenned véres kehellyel és véres kézzel a csapig, ahol el tudnád mosni a kelyhet. Ehelyett két egyszerű dologra lesz szükséged a higiénikus cseréhez: egy kézfertőtlenítőre és egy nedves törlőkendőre!
Én azt ajánlom, hogy minden menstruáció után és előtt fertőtlenítsd a kelyhet forralással, így biztos lehetsz abban, hogy mindent megtettél a higiénia érdekében!
Azokon a napokon, amikor nem használod, tárold az antimikrobiális táskában.

Neked ajánljuk

Tökéletes választás, ha nem tudod, hogy melyik lenne számodra a megfelelő méret, valamint, ha szeretnél egy kelyhet a gyengébb és az erősebb napokra is. Finoman követi a tested formáját, orvosi szilikonból készült, és lehetővé teszi, hogy akár 12 órán keresztül is használd egyhuzamban – sőt, ha betartunk néhány alapszabályt, akkor akár 10 évig is használhatjuk majd a kelyhet! A menstruációd ideje alatt, a „cseréknél” újra használható.
Válaszd a Fun Factory Fun Cup felfedező szettet!

Fontos tények

Az intimkehely előnyei

  • 100% orvosi szilikonból készül, nem porózus, testbarát anyagból.
  • Az enyhén hajlított, ívelt alaknak köszönhetően nem kell aggódnod a kényelmetlen nyomás miatt.
  • Bárhová magaddal viheted a mellékelt táskában.
  • Két méretet tartalmaz: így lesz egy kelyhed a gyengébb, és az erősebb napokra is.
  • A kehely Németországban készült, EU-s egészségügyi előírásoknak megfelelően, tiszta környezetben.

Következtetés

Ha nem szereted azt a menstruációs eszközt, amit használsz, de nem igazán tudsz jobb alternatívát, akkor a menstruációs kelyheket neked találták ki! Használata egyáltalán nem problémás, vagy veszélyes. Sőt, szerintünk az egyik legbiztonságosabb módja a menstruációnak. Ha tampont használsz, több, mint 140 kg szemetet termelsz majd életed végéig. Ezzel szemben a Fun Cupot akár 10 évig is használhatod! Tisztítása  is egyszerű, és 4-6X több menstruációs folyadékot is képes összegyűjteni, mint egy tampon. Nem magába szívja, hanem összegyűjti a vért, így nem is szárít ki, mint a hagyományos menstruációs eszközök. Ez még a szexuális életedet is feldobhatja! Nem kell tampont cserélni, nincs többé idegesítő, kilógó madzag.  Fedezd fel a boldog, egészséges és gondtalan menstruáció!

További bejegyzések