Élet, Párkapcsolat, Szex tippek

Slow szex – Útmutató a legújabb trendhez

Unalom az ágyban? Merevedési zavar vagy gondot okoz az orgazmus elérése? Ennek egyik oka lehet, hogy nem szánunk elég időt arra, hogy TÉNYLEG szeretkezzünk. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, miért kellene több időt fordítani magunkra és partnerünkre. Fedezd fel a fantasztikus szeretkezés élményét, hogy milyen az amikor teljesítmény helyett az élményre koncentrálsz!

Kinek szól a slow szex?

Oké, legyünk őszinték – kinek ismerősek a következő helyzetek?

 • Keményen próbálod elérni az orgazmust szex közben, de nem sikerül
 • Vagy ami még rosszabb: soha nem élveztél még el szeretkezés közben, mert nem tudod elengedni magad
 • A maszturbáció sem tud igazán kielégíteni
 • Úgy érzed, hogy már ismered a párod testének minden négyzetcentiméter
 • Úgy tűnik, hogy a szexuális életed a partnereddel alábbhagyott
 • Friss szerelmes vagy, és nem sikerül a csúcsra jutni a teljesítőképesség nyomása miatt
 • Állandóan sír a kisbabád és túl kimerült vagy ahhoz, hogy szexelj

Ha most magadra ismertél, akkor a slow szex a tökéletes választás számodra.

Mi az a slow szex?

A slow szex kifejezést Diana Richardson találta ki. Férjével néhány éve tanítják ezt az „újfajta szeretkezés módot”, workshopokat tartanak, sőt filmet is készítettek a témáról. A “Slow Sex – How sex make you happy” a darab neve, és 2013-ban még filmdíjat is nyert.

De mi az a slow szex? A lassú szexet ínyenceknek szóló erotikus játéknak is lehetne nevezni. Először is fontos tisztázni: nem arról szól, hogy csiga tempóban szexelünk, hanem a stressz nélküli együttlétek tudatosításáról. Megtapasztalhatod milyen feltétel nélkül átengedned magad partnerednek, és minden mozdulat megfigyelése által új érzéseket fedezhetsz fel. A slow szex alkalmával új oldalról érzékelheted meg a tested és megtanulhatod igazán átadni magad az élménynek.

Jelen lenni, nem egy fantáziára koncentrálni, hanem a MOST-ra és az érzésekre, ami alighanem az egyik legfontosabb és legnehezebb dolog az egész történetben. Mert ha sikerül ellazulnod, nagyon tudatosan kell lélegezned és hallgatnod a testedre. Így nagyon finom energiaáramlásokat érzékelhetsz egy idő után. Ez a figyelem a szexben mély, szeretetteljes egységet teremt, amely összeköti a szeretkezést és a meditációt. Élvezz lassan, ahelyett, hogy az orgazmus felé rohannál – ez a mottó!

Amire szükséged lesz a slow szexhez:

 • A legfontosabb: sok idő
 • Intenzív szemkontaktus
 • Közös hajlandóság és vágy az új erotikus utak felfedezések iránt

Amire NINCS szükséged a slow szexhez:

 • Erekció vagy felcsigázott hangulat – az étvágy az evés közben jön meg! A legjobb dolog, ha kifejezetten megbeszéltek egy időpontot, amikor készenálltok, hogy együtt fejlesszétek ezt a fajta gyönyört.
 • Energia, mert nem szabad sokat mozogni. A slow szex után sokkal elevenebbnek és hatékonyabbnak fogod érezni magad, mint valaha.

Miért válaszd a lassú a szexet?

Manapság egy dolog kifejezetten kezd valóságossá válni: a teljesítményre gyakorolt ​​nyomás és a célorientáltság már régóta megvetette a lábát, szinte minden területen – sajnos az ágyunkban is. Újra és újra szeretnénk átélni: a létezés csúcsát, az orgazmust. Vágyakozásával még nagyobb epekedést idézünk elő, és ezt a vágyat soha nem lehet végleg kielégíteni vagy beteljesíteni. Ezért van annyi zűrzavar a szexualitásban, plusz az emberek állandóan rohannak és totál elfoglaltak. Azt az érzést keltheti, hogy az orgazmus üldözéséről és/vagy a másik elvárásainak való megfelelésről van szó.

Slow szex – Teljesítmény helyett koncentráljunk az élményre

Feküdjek le, időzzek el, ne csináljak semmit?! Szex orgazmus nélkül? Akkor MIÉRT is kezdjünk bele? El tudom képzelni, hogy most minden férfi lesüti a szemét. Eleinte nem hangzik olyan izgalmasnak, de biztosíthatlak: a lassú szex sokkal lélegzetelállítóbb, és még páratlanabb élményt nyújt, mint azt elsőre gondolnád!

Sok férfi nem akarja beismerni, de az ágyban is egyre nagyobb a leterheltségük. Egyre inkább ki vannak téve a társadalmi nyomásnak és konvencióknak, amik még negatívabb hatást fejtenek ki a szexuális életükre. A teljesítőképesség, az hogy mindig a lehető legjobb formában álljanak rendelkezésre, egy kimondatlan elvárás és követelmény a férfiakkal szemben.

A teljesítőképesség nyomását merevedési zavarok büntetik. Másrészt egyre nagyobb a függőség a szexuális ingerektől, amelyeket többek között a pornóipar hoz létre, miközben a partnerükkel való igazi kapcsolat elmaradozik. Még akkor is, ha orgazmussal fejeződik be a szeretkezés, nem érzik magukat kiegyensúlyozottnak és elégedettnek. Minden alkalom után azt gondolja, hogy növelniük kell az örömöt … szintén úgy, mint egy drogos.

Itt az ideje, hogy nekiállj a dolgoknak! Íme, az utasítások a lassú szexhez

1. lépés – Előkészítés

 • Testtudat és lelassulás
  Ehhez tarts egy kis szünetet. Egy kis ideig, ülj egyenesen, gyakorold a lassú hasi légzést, és érezd magad teljes valóban. Ez erősíti az agy kapcsolatát a testeddel. A legjobb, ha szeretkezés előtt 10 perccel megismétled.
 • Tudatosság
  Először is, a tudatnak meg kell változnia. Például azzal, hogy mindketten felismeritek, hogy az orgazmus nem is annyira fontos. Abban a pillanatban, amikor feladod az orgazmus röghöz kötöttségét, egyszer csak megtörténik … vagy nem. Mindkettő rendben van, mert egy másik perspektíva teljesen új tapasztalatokat is nyit a test számára, és teret enged a kifejeződésnek.
 • Önmasszázs
  Hunyd le a szemed, és érintsd meg a bőröd. Próbálj ki különböző dolgokat: simítsd meg finoman az ujjbegyeiddel a bőröd, ezután masszírozd magad néha erősebben néha pedig gyengédebben. Szorítsd össze, vagy akár csípd meg a mellbimbóidat, hogy lásd, hogyan reagál rá a tested.
 • Ne engedd, hogy bármi elvonja a figyelmed!
  Ezért kérlek, kapcsold ki a mobiltelefonod, vagy legalább némítsd le (rezgés nélkül!).  Ha szükséges kapcsold ki a kapucsengőt és hajtsd le a laptop tetejét is.

2. lépés – Előjáték

 • Csók lelkiismeretfurdalás nélkül
  A finom, óvatos csókok, egy gyengéd masszázs vagy az egész egész test lassú simogatása teljesen rendben van. A durva tapizás, a vad csókolózás vagy akár a behatolás abszolút tabu – legalábbis az előjáték során.
 • Olyan aprólékosan fedezd fel partnered bőrét, mintha még soha nem érintetted volna ezelőtt.
 • Szeretkezz tudatosan!
  Ha tudatosabbak vagyunk, akkor természetesen hajlamosak vagyunk lelassulni. Ha lassabbak vagyunk, érzékenyebbé válunk, és ezért képesek leszünk többet érezni.
 • Vegyünk egy mély lélegzetet!
  Azok, akik a lélegzetükre koncentrálnak, nem vonja el semmi a figyelmüket, és jobban kitudnak kapcsolni.
 • Nézz a szemembe, kicsim!
  Nézzetek egymás szemébe, és írjátok le szép szavakkal, hogyan érezitek most magatokat. Mondd el, mit szeretsz és értékelsz a partneredben. Ez erősíti az önbizalmat.
 • Adj visszajelzést.
  Beszéljetek egymással. Sok nő nem tudja elérni orgazmust, mert azt gondolja, hogy valami nincs rendben a testével. A pozitív visszajelzések erősíthetik az önbizalmat, és információt nyújthatnak partneredről és az ő preferenciáiról, például „Ez kellemes” vagy „Milyen érzést kelt ez benned?”.
 • Az alábecsült mell
  A Tantrában azt feltételezik, hogy a finom belső áram a nő mellbimbójából közvetlenül a csiklóig vezet, és más helyeken is bizsergést okoz. A mell ezért elengedhetetlen a női örömhöz.

3. lépés – Tökéletes szexpózok a slow szexhez

A slow sex a tantra és a taoizmus tanításain alapul, ezért a lassú szexben vannak olyan speciális szexpózok, amelyek erősítik két ember intimitását és kapcsolatát.

Misszionárius póz

A misszionárius póz nemcsak egy egyszerű klasszikus szex póz, hanem a legnépszerűbb is – és nem ok nélkül! Alig van olyan helyzet, ahol ennyire közel lennél a párodhoz. Mélyen belenézhetsz partnered szemébe, megcsókolhatod és simogathatod a hátát vagy a fenekét, szorosan átölelve őt. Nagyon kényelmes, és a nők teljes mértékben a cselekvésre és a gyönyör érzésére tudnak koncentrálni.

A kanál-póz

A kanál-póznál úgy helyezkedtek el, mint kiskanalak a fiókban. Ha kissé megemeled a lábad, így könnyebb lesz a behatolás, ami tökéletes várandós nők számára is. A hátulról való behatolásnak az egyik legkényelmesebb módja, nemcsak a partnerednek. A kedvesed izgathatja a melleid és a csiklódat is, ráadásul könnyedén kényeztetheti a nyakad csókokkal és simogatásokkal.

Zen szünet (oldalfekvésben)

Mindketten az oldalatokon fekszetek, így könnyen egymás szemébe nézhettek. Ideális esetben a férfi állandóan a nőben marad. A nő a férfi csípőjére teszi a lábát. Ez a póz bizony csak finom, lassú együttmozgást engedélyez a résztvevőknek.

Orgazmus meditáció

Ez a technika azoknak a pároknak szól, akik erősíteni akarják önbizalmukat, vagy akik szeretnék megtanulni kifejezni magukat szex közben. A folyamat lényege, hogy a partnered tizenöt percig simogatja a csiklódat anélkül, hogy más célt követne, minthogy legyetek jelen és érezzétek a jelenben magatokat. Nem az orgazmus elérése a lényeg, hanem az élvezet, illetve az, hogy rájöjjetek, mit is élveztek igazán, mi az, ami jólesik nektek.

Mire kell figyelni slow szex alatt?

Az út a fontos nem a cél. Az örömöt, az extázist az okozza, hogy nem a rövid orgiasztikus pillanathoz ragaszkodtok, hanem megtanuljátok élvezni a sok kis apró pillanatot útközben. Feküdj kényelmesen, majd helyezkedj el úgy, hogy hosszú ideig komfortos maradjon. A tudatosság az ágyban azt jelenti, hogy MINDEN pillanatot élvezel. Tehát légy jelen a MOST-ban, tapasztald meg és érezd a most történéseit, cél nélkül.

Lassíts! A behatolást különösen sokáig kell késleltetni. A legjobb, ha lassú, gyengéd mozdulatokat teszünk a gyors ki-be mozgás helyett. Ha kicsit kisebb az erekció, tartsatok szünetet! Elvégre még órákig élvezni szeretnéd ezt az élményt.

Húzzd meg a vészféket. Van egy kis trükk, hogy kissé lelassítsuk a partnerünket, ha az izgalom túl gyorsan növekszik, és már nem tudja visszatartani a csúcspontját: Nyomd meg az ujjaddal a pénisz töve és a végbélnyílás közötti pontot, mindaddig, míg az ejakulációra való késztetés el nem múlik. Mint mondtam: Ez nem az orgazmusról szól, DE néha meglehetősen intenzív lehet, ha sikerül megfelelően késleltetni.

A legjobb kellékek a slow szexhez

Fontos a bensőséges hangulat ápolása, amely elősegíti az igazi, érzéki örömöket. Egy olyan világban, ahol az emberi kapcsolatok többnyire virtuális térben játszódnak és gyorsan váltakoznak, szükségünk van egy kis lelassulásra. A Bijoux Indiscrets erotikus márka motivál a slow szex élmény elsajátítására az új Slow Sex kozmetikumokkal. Tudatosan szánj időt arra, hogy felfedezzétek egymás testét. Próbáld ki az édes ízű Oral Sex ajakbalzsamot a gyengéd nyelvjátékhoz, az egyedülálló melegítő hatású masszázsolajat vagy a csillámló intim olajat a ragyogó bőr érdekében. 

Gendersemleges, 100% Vegán, Természetes összetevők, Csomagolása újrahasznosítható, Parabénmentes, Állatokon nem tesztelt, Méhviasz mentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes

Kiemelt képek:
cottonbro

További bejegyzések