Élet

Szexi olvasnivalók a nyaralás alatt

Csak arra vágysz a nyaralás alatt, hogy feküdj a strandon és süttesd magad egy jó könyvvel a kezedben? Összeszedtem 5 kedvencemet, amit ajánlani szeretnék Neked kedves olvasó, hogy a vakáció egy újabb könyv elolvasásával érjen véget. Nagyon különböző művekről van szó, hisz van benne szerelem, szex, szenvedély, megcsalás, hatalmi harc és erőszak.

Jó szórakozást! ?

Candace Bushnell : Szex és New York

Na ez az a film és sorozat, amit mindenki ismer. De például tudtátok-e, hogy a sorozat tulajdonképpen egy adaptáció? Ezután döntöttem úgy, hogy a könyvet is elolvasom, hiába érte sok kritika. Íme egy kis ízelítő a könyv formájú változatból:

“Isten hozott az elveszített ártatlanság korában! … Első az önvédelem és a jó üzlet. Ámor meg elhúzhat a jó büdös francba.”

“Íme, New York, Manhattan, a felső tízezer, a kulturális elit világa. A kivételezettek nemegyszer botrányos szexuális szokásairól most egy kívülálló rántja le falrengető humorral a leplet. A Candace Bushnell, angol újságírónő által írt, szellemes és brutálisan őszinte kötet bemutatja azt a manhattani réteget, akik csapatostul lepik el a partikat, bárokat, klubbokat.

A különböző történetekben a szerző saját élményeit, tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Carrie, az ifjú írónő, folyton rosszkor és rossz helyen keresi a szerelmet. Mr. Big, az iparmágnás egyik értelmetlen partnerkapcsolatból sodródik céltalanul a másikba. Samantha Jones, a negyvenes éveit taposó filmproducer, a nők azon nemzedékéről mesél, akik egyetlen dolgot tanultak meg nagyon jól az életben: a szépség és fiatalság mulandó. A “modellezők” csakis és kizárólag a fotogén “dilis csajokkal” hajlandóak randevúzni és ágyba bújni. No meg a “biciklis bölcsészek”, akik már jócskán benne járnak a korban, s közlekedési eszközükön kívül, csak a hátizsákjukhoz ragaszkodnak nagyon.”

Samantha abszolút kedvence

⬇️

Emlékeztek a jelenetre, amikor a Samantha is a nyakmasszírozónak álcázott vibrátort választja? Manapság már tényleg léteznek annyira diszkrét vibrátorok, hogy könnyedén kaphatnának más titulust is, de a “klasszikus” masszírozót is megtalálhatod webáruházunkban.

Jane Green: Nők városa

Egy tipikus könnyű, szerelmes regény, de ez nem feltétlenül leszólás, hanem inkább tényközlés. Még régen az egyik barátnőmtől kaptam, szerintem már nem is nagyon lehet csak antikváriumban beszerezni. Ha nektek is lapul otthon egy példány, akkor ne hagyd tovább porosodni, vidd magaddal a bőröndben. Tökéletes kis könnyű nyári olvasmány a strandra. Nekem nagyon tetszett, hogy ahol egy csomó romantikus írás végződik, na ez a regény pont ott kezdődik.

“Őszinte, szellemes, érzelmes komédia, amelyből akár magadra is ismerhetsz…

Egy kis hancúrozás, némi romantika, egy bizarr szerelmi háromszög, a gyermekvállalás örömei és szívfájdalma, kínos, zavarba ejtő jelenetek, amelyektől megborzongasz, dőlsz a nevetéstől, vagy könny szökik a szemedbe. Amikor pedig minden a helyére kerül, meghökkensz, hogy milyen őrült fordulatokat hozhat az élet.

Júliának, a sikeres producernek látszólag eszményi az élete. A felszín alatt azonban mégsem annyira tökéletes. Kapcsolata helyrehozására, úgy véli, egy bébi a válasz. Megszállottan teherbe akar esni, az eszement termékenységi rítusig minden ötletet kipróbál – mindhiába. Vajon egy váratlan amerikai utazás – a Szex és New York típusú életvitel, a vonzó férfiak, a város lüktető energiája – segít neki megtalálni azt, amire valóban szüksége van?

Sam, a tehetséges grafikus bolondul kicsi fiáért, azonban viszolyog a “főállású anyuka” életformától. A magányosságra, unalomra, a szülés utáni depresszióra nem készítette fel senki. Vajon a férje, aki imádja őt, hogyan boldogul megváltozott feleségével? Lehet, hogy Sam számára egy új barátnő elképesztően szexi férje a megoldás?

Maeve, amolyan dögös-vörös férfifaló. Mindene a karrier. Remekül lavírozik a munkahelyi politikában, tudja, melyik főnökkel hasznos a szex – és kiütést kap az érzelmi elkötelezettségtől. Egy bébi a legkevésbé sem szerepel a terveiben. Ám amikor életében először úgy elragadja a szenvedély, hogy nem védekezik… Maeve igencsak meglepően reagála váratlan terhességre.”

B. Kiss Andrea: Tündér vagy boszorkány

Megtudhatjuk, milyen okok bújnak meg egy-egy rossz házasság, egy félrelépés vagy válás mögött. Nekem az írónő korábbi regényei is bejöttek: S.O.S. Elváltam!, Lúzerek hálójában, Az akácos út titkai és a Ne áltasd magad!

“Férfiak mesélnek arról, miért léptek félre, miért váltak el, illteve az udvarláskor megismert tündéri nőből hogyan válik gyakran az évek múltán egy gonosz boszorkány. Minden második fejezet pedig az írónő naplójába enged betekintést.

A regény őszinteséggel, tabuk nélkül ábrázolja a férfi-nő viszonyt, de most főként a férfiak szemszögéből. Megtudhatjuk, milyen okok bújnak meg egy-egy rossz házasság, egy félrelépés vagy válás mögött. Férfiak mesélnek arról, miket éltek át kapcsolataikban, házasságaikban. Kiderül, hogy a nők sem angyalok. A szező nem ítélkezik, csupán tükröt tart az olvasók elé, hogy elgondolkodhasson, ráébresszen az élet kiszámíthatatlanságára, forgandóságára, érzéseink ingatagságára. Minden férfi vallomás után a következő fejezet az írónő naplójába enged betekintést. Aki kézbe veszi, nem tudja letenni. S hogy mennyi a valóság, mennyi az írói fantázia?”

Meghan March: Vágy és hatalom

Ez egy ízig-vérig erotikus történet, műfajában pedig hozza az elvárt szintet. Engem teljesen magával ragadott és Meghan March regényei Amerikában is hatalmas sikert aratnak. A borítója egyből megtetszett, ráadásul, egy teljes sorozat van belőle. Igaz, hogy nem egy mélyen szántó könyv, de pont ez kellett nekem! Összességében én imádtam, és minden bizonnyal a ti kedvencetek is lesz.

“Tömött a pénztárcám és jó nagy a férfiasságom. Ennyit az önéletrajzomról. Azt hiszem, nem is kell többet mondanom, a nők 99 százalékának ennyi elég, hogy megkapjam őket.
Hogy seggfej vagyok? Hát igen. És tudod mit? Jól is érzem így magam. Vagyis jól éreztem… Amíg nem találkoztam Vele.

A könyvekben szikrákról meg kémiáról szoktak írni. Faszság. Kettőnk közt inkább tűzijáték volt, sőt tűzhányó. Vagy atombomba.
Csakhogy van egy kis baj. Nem tudom a nevét, nem adta meg a telefonszámát, csak úgy lelépett a szállodából életem legforróbb kibaszott éjszakája után. Mit tehet ilyenkor egy ilyen seggfej, mint én? Utcára vittem a problémát. Olyan nincs, hogy nem kapom meg. És hogy mi lesz, ha megtalálom? Megtartom!”

Az uralkodó vágy kielégítésére, ez a csomagunk a legjobb választás

⬇️

Gina French-Andrew Crofts: Testemen keresztül
A kőház: Gina igaz története

És végül ehhez a könyvhöz, egy antikvárium polcáról jutottam hozzá. Korábban nem olvastam még ilyen témájú könyvet, így nem tudtam, mire számítsak, de azt kell mondjam, nem győzött meg. Egészen más érzést keltett bennem, mint ami a szándék volt. Egyszeri olvasásnak elment, de kicsit nagyobb érzelmi utazást vártam a fülszöveg alapján.

“A könyveben egy fiatal Fülöp-szigeteki lány különleges, igaz történetét olvashatjuk, aki huszonhét évesen férje meggyilkolása miatt bíróság elé került Angliában.

Pedig Gina már kisgyermekként is mindent megtett, hogy segítsen a családjának: először testvéreivel együtt a hegyen lévő családi földeken dolgozott, majd tizenegy évesen cselédnek állt, és már ekkor megfogadta, hogy szüleinek és családjának egy kőházat építtet, ami a Fülöp-szigeteken a gazdagság és a biztonság szimbóluma.
Ginát számtalan helyre elvetette a sorsa: több sikertelen kapcsolat, betegség és trauma után végül egy manilai éjszakai bárból eljutott a New York-i és brunei gazdagok világába, majd megismerkedett egy angol férfiaval, akivel összeházasodtak és született egy kisfiuk.
A házasságkötés után, azonban férje durván bántalmazta a lányt, aki ennek ellenére hajlandó volt vele Angliába költözni, hogy megmentse kapcsolatukat. A rendszeres bántalmazástól félőrült Gina végül leszúrta a férjét, s ezután szembe kellett néznie azzal, hogy gyilkossággal vádolják egy idegen országban, ahol nem is érti világosan, mi történik vele.
Könyvében Gina egyedülálló hitelességgel beszél a szerelemről, a csalódásról, a túlélésről, a reményről, a bántalmazott nők kilátástalan helyzetéről, a lelki és fizikai bántalmazás módjairól, és a bevándorlók különlegesen izolált helyzetéről.

Gina French a Fülöp-szigeteken , egy apró hegyi faluban született 1973-ban. 2000 óta él Angliában, ahol a bíróság előtt kellett felelnie az őt évekig kínzó férje meggyilkolásáért. Az ügyében precedens értékű ítélet született. Később ismét férjhez ment, új társával és gyermekével ma az angliai Middlesbrough-ban él. A család rendszeresen hazalátogat a Fülöp-szigetekre, ahol Gina szülei – lányuk jóvoltából – ma már saját kőházukban élnel.

Gina története nálunk is aktuális: Magyarországon a statisztikák szerint minden negyedik kapcsolatban élő nőt bántalmaz a partnere. Hazánkban a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület karolta fel a bántalmazott nők ügyét.”

Kíváncsiak vagyunk, te milyen olvasnivalót viszel magaddal a strandtáskában?
A könyvek kiolvasásával örömet okoznál, ha megírnád véleményedet róluk, hogy te miként élted át őket, illetve melyik tetszett a legjobban. 

Képek forrása:
https://www.pexels.com/

További bejegyzések